Natália
1 °C
7 °C

Bejelentette a BL-győztes edző: Veszprémbe jön

2017.02.01. 13:59

Ljubomir Vranjes, a Flensburg jelenlegi edzője a klub hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy elhagyja a csapatot és a Telekom Veszprém vezetőedzője lesz. A magyar bajnok kivásárolja a szerződéséből.

Már egy hónapja is volt olyan cikk, ami ezt a lehetőséget vázolta fel, a hivatalos bejelentés azonban csak most történt meg. Volt olyan pletyka, hogy már a télen Magyarországra költözhet a játékosként svéd színekben világbajnok játékos. Vranjes 2014-ben meglepetésre megnyerte a Bajnokok Ligáját, miután az elődöntőben a Barcelonát, a fináléban a Kielt verte csapatával.

Vranjes azért is döntött a nyilvánosság mellett, mert sok kérdést kapott a jövőjéről, és ezekre nem tudott őszintén válaszolni. Mondania viszont mindig kellett valamit. Mostantól pedig már nem kell titkolóznia.

A magyar klub egyelőre még nem reagált.

A Veszprémet jelenleg a spanyol Xavi Sabaté vezeti, akinek a szerződése a nyáron jár le. Vranjes már márciusban a városba jön, de akkor még csak BL-meccsre, a legrangosabb kupasorozat zárófordulójában egymással találkozik a két klub. Idegenben döntetlen volt az összecsapásuk.

Vranjes lesz a válogatott edzője is egyben július elsejétől, ami azért nagy szó, mert a szakvezetőt szerették volna a németek is kapitánynak, a svédek is tapogatóztak nála, de mindkét ország hoppon maradt. (Az egyelőre kérdés, hogy a tavaszi selejtezőkön, ki ül a kispadon.)

A 43 éves Vranjes úgy fogalmazott, hogy alapos megfontolás után döntött, vagyis a kapcsolatot nyilvánvalóan már korábban felvették vele. Sőt, saját Facebook-profilján arról ír, hogy október óta fontolgatta a döntést.

"Nagyon érzelmes időszak volt, sok álmatlan éjszakát okozott, amíg így határoztam."

Élete legnehezebb döntésének nevezte, hiszen 11 év után hagyta el a német kisvárost, és korábban sok ajánlatot visszautasított.

Veszprémben azonban közelebb lehet szerbiai barátaihoz, nem utolsósorban idősödő szüleihez.

Már a Wikipedia-oldalán is ott van a magyar bajnok neve.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?