Bejelentette a BL-győztes edző: Veszprémbe jön

2017.02.01. 13:59

Ljubomir Vranjes, a Flensburg jelenlegi edzője a klub hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy elhagyja a csapatot és a Telekom Veszprém vezetőedzője lesz. A magyar bajnok kivásárolja a szerződéséből.

Már egy hónapja is volt olyan cikk, ami ezt a lehetőséget vázolta fel, a hivatalos bejelentés azonban csak most történt meg. Volt olyan pletyka, hogy már a télen Magyarországra költözhet a játékosként svéd színekben világbajnok játékos. Vranjes 2014-ben meglepetésre megnyerte a Bajnokok Ligáját, miután az elődöntőben a Barcelonát, a fináléban a Kielt verte csapatával.

Vranjes azért is döntött a nyilvánosság mellett, mert sok kérdést kapott a jövőjéről, és ezekre nem tudott őszintén válaszolni. Mondania viszont mindig kellett valamit. Mostantól pedig már nem kell titkolóznia.

A magyar klub egyelőre még nem reagált.

A Veszprémet jelenleg a spanyol Xavi Sabaté vezeti, akinek a szerződése a nyáron jár le. Vranjes már márciusban a városba jön, de akkor még csak BL-meccsre, a legrangosabb kupasorozat zárófordulójában egymással találkozik a két klub. Idegenben döntetlen volt az összecsapásuk.

Vranjes lesz a válogatott edzője is egyben július elsejétől, ami azért nagy szó, mert a szakvezetőt szerették volna a németek is kapitánynak, a svédek is tapogatóztak nála, de mindkét ország hoppon maradt. (Az egyelőre kérdés, hogy a tavaszi selejtezőkön, ki ül a kispadon.)

A 43 éves Vranjes úgy fogalmazott, hogy alapos megfontolás után döntött, vagyis a kapcsolatot nyilvánvalóan már korábban felvették vele. Sőt, saját Facebook-profilján arról ír, hogy október óta fontolgatta a döntést.

"Nagyon érzelmes időszak volt, sok álmatlan éjszakát okozott, amíg így határoztam."

Élete legnehezebb döntésének nevezte, hiszen 11 év után hagyta el a német kisvárost, és korábban sok ajánlatot visszautasított.

Veszprémben azonban közelebb lehet szerbiai barátaihoz, nem utolsósorban idősödő szüleihez.

Már a Wikipedia-oldalán is ott van a magyar bajnok neve.