Edzőváltás Császár Gábor kézicsapatánál

2017.02.07. 17:40

Címvédőként és bajnokként nem jutott döntőbe a svájci férfi kézilabdakupában a Császár Gábort is foglalkoztató Kadetten Schaffhausen, ezért a klub edzőváltás mellett döntött.

Miután megköszönték a csapatot 2015 decembere óta irányító dán tréner, Lars Walther munkáját, kedden kinevezték a szlovák válogatott korábbi kiváló irányítóját, Peter Kukuckát, aki 2009-től a 2015-ös visszavonulásáig a Kadetten játékosa volt. Mostanáig a klub utánpótlásában dolgozott, vezetőedzőként ez az első megbízatása. A 34 éves Kukucka 2005 és 2007 között Császár csapattársaként a Dunaferrben kézilabdázott.

A Kadetten szombaton 32-28-ra kikapott a Wacker Thun együttesétől a Svájci Kupa elődöntőjében, a magyar válogatott irányító négy gólt dobott.

"Kukucka nagyon komoly, jó munkát végzett az ifjúságiaknál. Imádtam együtt játszani vele Dunaújvárosban, és itt, Schaffhausenben is. Ismerem, és tudom, hogy nagyon nagy stratéga, aki Bundesliga-tapasztalattal is rendelkezik" - mondta az irányító.

A bajnokságban listavezető a schaffhauseni csapat, Császár 126 találattal vezeti a góllövőlistát, a Bajnokok Ligájában viszont az A csoport utolsó helyén áll egy győzelemmel és hét vereséggel. Császár hozzátette, az idei szezont már csak a bajnokság megnyerésével tudják megmenteni, ugyanis az élvonalbeli címvédés mellett a kupagyőzelem volt a célkitűzésük, valamint az, hogy a BL-ben a lengyel Wisla Plockot és a dán Silkeborgot megelőzve továbbjussanak a csoportjukból, amire már matematikailag is kevés az esély. (MTI)