Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Négy válogatott kézis igazolt Magyarországra

2017.02.13. 16:53

A DVSC-TVP női kézilabdacsapata hétfőn szerződtette a 71-szeres dán válogatott irányítót, Lotte Grigelt. A debreceni klub honlapjának beszámolója szerint Grigel nyártól erősíti a csapatot, a megállapodása pedig két évre szól. A 25 éves játékos 2014-ben EHF Kupa-döntőt játszott az Esbjerg tagjaként, 2015 óta pedig az orosz Rosztov-Don csapatában szerepel.

Két román és egy francia válogatott játékost szerződtetett a Siófok KC női kézilabdacsapata hétfőn. Az élvonalbeli klub honlapjának beszámolója szerint Denisa Dedu, Gabriela Perianu és Marie Paule Gnabouyou is aláírta július elsején életbe lépő megállapodását. A játékosokat az ugyancsak nyáron érkező dán vezetőedző, Lars Rasmussen szakmai elképzeléseit figyelembe véve szerződtették.

A román kézilabdázók közül a kapus Denisa Dedu a Corona Brasov, a balátlövő Gabriela Perianu pedig a Dunarea Braila együttesétől érkezik, mindketten 22 évesek. Perianu a válogatott tagjaként bronzérmes volt a 2015-ös világbajnokságon. A 28 éves jobbátlövő, Marie Paule Gnabouyou jelenleg a dán Viborg csapatának szerepel. A francia válogatottal 2011-ben világbajnoki ezüstöt, tavaly pedig Európa-bajnoki bronzérmet nyert. (MTI)