Veszprémi henger, megvan a BL-negyeddöntő

2017.04.01. 19:19

A Telekom Veszprém házigazdaként simán, tíz góllal legyőzte a horvát PPD Zagreb csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szombati visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott tovább. A veszprémiek a negyeddöntőben a címvédő lengyel Vive Tauron Kielce vagy a francia Montpellier HB csapatával találkoznak. Az első meccset házigazdaként a franciák nyerték öt góllal, a visszavágót vasárnap rendezik.

A hazaiak keretéből a betegségből lábadozó Ivan Sliskovic mellett Marko Kopljar, Ancsin Gábor és Blaz Blagotinsek hiányzott.

Két kihagyott büntetővel kezdte a találkozót a Veszprém, de miután sorozatban három gólt szerzett, a 11. percben már kettővel vezetett (5-3). A horvátok hét percen keresztül nem találtak a hálóba, a hazaiak több gyors ellenakciót is vezettek, és Gasper Marguc vezérletével remekül használták ki ezt az időszakot (9-4).

A folytatásban is tartani tudta a tempót az előző kiírásban második magyar csapat, Cristian Ugalde például kínai figurából szerzett gólt, a kapuban pedig Mirko Alilovic nyújtott kiváló teljesítményt. Az első félidőben 71 százalékos hatékonysággal támadó veszprémiek a szünetben hat találattal jobban álltak (15-9).

A második felvonásban eleinte jól tartotta magát a PPD Zagreb, de nem volt esélye felzárkózni, mert a hazaiak taktikusan kézilabdáztak és hatékonyan védekeztek, Alilovic pedig továbbra is bravúrosan védett. Lerohanásokból aztán a vége előtt nem sokkal sikerült meglépni. Az 58. percben Andreas Nilsson találatával tízgólos különbség alakult ki a csapatok között, ami meg is maradt a végéig. A hazaiak 73 százalékos lövési hatékonysággal zárták a meccset, Alilovic pedig 49 százalékkal védett.

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

Telekom Veszprém-PPD Zagreb (horvát) 29-19 (15-9)

A Veszprém gólszerzői: Ilic, Ugalde, Marguc 5-5, Gajic 4, Palmarsson 3, Sulic, Nilsson 2-2, Iváncsik G., Lékai, Nagy L. 1-1

Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 52-41-es összesítéssel. (23-22)

Paris Saint-Germain (francia) - HBC Nantes (francia) 35-27 (15-13)

Továbbjutott: a PSG, 61-53-as összesítéssel.

Vasárnap játsszák:

MOL-Pick Szeged - Bjerringbro-Silkeborg (dán) 17.00 (az első mérkőzésen 26-24)

Vive Tauron Kielce (lengyel)-Montpellier HB (francia) 18.00 (28-33)

Flensburg-Handewitt (német) - Meskov Breszt (fehérorosz) 19.30 (26-25)

csütörtökön játszották:

Rhein-Neckar Löwen (német) - THW Kiel (német) 24-26 (12-12)

Tj.: a Kiel, 50-49-es összesítéssel.

A spanyol Barcelona és a macedón Vardar Szkopje már tagja a negyeddöntő mezőnyének.

A Paris Saint-Germain 35-27-re legyőzte a HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szombati visszavágóján, és a négyes döntőbe kerülésért a Szegeddel játszhat. Az MTI szerint a mezőny legeredményesebb játékosa a PSG világbajnok jobbátlövője, Nedim Remili volt, aki 13 lövéséből tízszer betalált. A párizsiak az idegenbeli első mérkőzésen 26-26-os döntetlent játszottak ugyancsak francia riválisukkal. A MOL-Pick Szeged 26-24-re megnyerte a dán Bjerringbro-Silkeborg elleni párharc első meccsét, a visszavágót pedig vasárnap rendezik.

Játszottak szombaton egy másik fontos kupameccset is kora délután. A Tatabánya 31-28-ra kikapott a német Magdeburg csapatától a férfi kézilabda EHF Kupa csoportkörének utolsó fordulójában, szombaton Győrben. Az már a mérkőzés előtt biztos volt, hogy mindkét csapat továbbjut a C csoportból, és játszhat a négyes döntőbe jutásért.

Eleinte felváltva vezettek egy-egy góllal a csapatok, majd a 21. percre a pontosabban, hatékonyabban támadó németek négy találattal elhúztak (8-12). A Tatabánya csaknem hét percig nem talált a hálóba, és Vladan Matic vezetőedző időkérése után sem tudta tartani ellenfele tempóját (12-17).

A második felvonást remekül kezdte a magyar csapat (20-22), de a vendégek a hajrában ismét magabiztosan kézilabdáztak, és nem engedték ki a kezükből a sikert (28-31). Így a Tatabánya a csoport második helyén végzett. A mezőny legeredményesebb játékosa a Magdeburg olimpiai bajnok dán balátlövője, Michael Damgaard Nielsen volt 11 góllal.

Férfi EHF Kupa, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, C csoport:

Grundfos Tatabánya KC-SC Magdeburg (német) 28-31 (12-17)

A Tatabánya gólszerzői: Bozovic 5, Szöllősi B., Vujovic 4-4, Pásztor, Ilyés, Grigoras, Szöllősi Sz. 3-3, Vranjes 2, Leimeter 1

A csoport állása: 1. Magdeburg 11 pont/6 mérkőzés, 2. Tatabánya 8/6, 3. KIF Kolding (dán) 3/5, 4. Makkabi Castro Tel-Aviv (izraeli) 0/5

A négy négyes csoportból hat csapat jut tovább és - három párharcban - játszhat a négyes döntőbe kerülésért. A tornának biztos résztvevője a rendező német Göppingen.