Három kínai figurás gól is belefért a Szegednek

2017.04.02. 19:03

A Mol-Pick Szeged házigazdaként 33-24-re legyőzte a dán Bjerringbro-Silkeborg csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének vasárnapi visszavágóján, így kettős győzelemmel továbbjutott, írja az MTI.

Az idegenbeli első meccs megnyerésének köszönhetően összesítésben kétgólos előnyről kezdett a Szeged. A kilencedik percben futott a pályán az első olyan dán támadás, amely végén nem született gól, de mivel a továbbiakban is rendkívül hatékonyan támadtak a vendégek, Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző időt kért (4-7).

Csapata csaknem hét percig nem szerzett gólt, majd Szergej Gorbok újabb góljaival megkezdte a felzárkózást, de nem volt könnyű dolga, mert a lövések továbbra sem voltak kellően pontosak, ráadásul Sören Rasmussen kapus remekül védett. A szegedieknél José Manuel Sierra kevesebb bravúrra volt képes, ráadásul időntúli szabaddobásból is gólt kapott, így a Silkeborg a szünetben két góllal vezetett (14-16).

Támadásban és védekezésben is jól kezdte a második félidőt a Szeged, amely megfordította az állást, miközben ellenfele kilenc percen keresztül nem volt eredményes (20-17). Sierra sokkal jobban védett, mint korábban, és a szlovén irányító, Stas Skube teljesítményének javulása is meglátszott a hazai csapat játékán.

A Silkeborg nem adta fel a küzdelmet, de ahogyan az első meccsen, úgy a visszavágón is csupán a szegedi siker mértéke volt a kérdés az utolsó negyedórában. Stas Skube mellett Gorbok és Jonas Källman szerezte a hazai gólok többségét, Pedro Rodriguez pedig háromszor is eredményes volt kínai figurából. A vendégek legeredményesebb játékosának Nikolaj Markussen, valamint Stas Skube bátyja, Sebastian Skube bizonyult egyaránt hat góllal.

A Szeged végül kilenc gólall győzött, és története során negyedszer jutott a BL negyeddöntőjébe, ahol a francia PSG lesz az ellenfele.

A Veszprém is francia csapatot kap. A Montpellier a lengyel Kielce kiejtésével került a legjobb nyolc közé. 

Mol-Pick Szeged - Bjerringbro-Silkeborg (dán) 33-24 (14-16)

a Szeged gólszerzői: Stas Skube, Källman, Gorbok 7-7, Balogh Zs. 4, Rodriguez 3, Buntic, Gaber 2-2, Bánhidi 1

Továbbjutott: a Szeged, kettős győzelemmel, 59-48-as összesítéssel.

A negyeddöntő párosítása:

  • THW Kiel-Barcelona (spanyol)
  • Flensburg-Handewitt - Vardar Szkopje (macedón)
  • Mol-Pick Szeged - Paris Saint-Germain
  • Telekom Veszprém - Montpellier HB