Emőke
-4 °C
9 °C

Az utolsó két másodpercben lett a Veszprémé a kézikupa

2017.04.15. 16:37

A Telekom Veszprém 23-22-re legyőzte a Mol-Pick Szeged csapatát a férfi kézilabda Magyar Kupa szombati döntőjében, a debreceni Főnix Csarnokban, ezzel megvédte címét, írja az MTI.

A Szeged a második percben már két góllal vezetett, de később 11 percen keresztül nem tudott betalálni, ellenfele pedig hatékonyabban védekezett és pontosabban támadott, így fordítani tudott (6-3). Juan Carlos Pastor vezetőedző a 26. percben már másodszor kért időt, mert játékosai nem tudták lassítani a lendületesen kézilabdázó veszprémieket (12-6), a szünet előtt azonban némileg csökkentették hátrányukat (13-9).

A második félidő is két szegedi góllal, de kapkodó játékkal indult. Ahogyan az első félidőben a veszprémi Mikler Roland, úgy ebben az időszakban a szegedi kapus, José Manuel Sierra védett remekül, ezzel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata egyenlített (14-14).

A Veszprém a 27. és a 42. perc között csak egy gólt lőtt, riválisa azonban ekkor még nem tudta visszavenni a vezetést, a 49. percben viszont igen (19-18). Egyre több volt a szabálytalanság, ebből adódóan a játékmegszakítás, a kiállítás és a hétméteres is.

Négy és fél perccel a vége előtt, egygólos veszprémi előnynél Nagy László a kapufát találta el, majd csapata kettős emberhátrányba került, Lékai Máté ennek ellenére betalált. Az izgalmas hajrában Sierra és Mirko Alilovic is bravúros védéseket mutatott be, ám mivel Palmarsson a kapufát találta telibe, és Lékai Máté lövése sem volt pontos, csapatuk nem tudta eldönteni a finálét.

Balogh Zsolt egyenlített, de amikor Matej Gaber megakadályozta Andreas Nilssont a középkezdés elvégzésében, két másodperccel a vége előtt hétmétereshez jutott a Veszprém, ezt Palmarsson belőtte, így a Veszprém 23-22-re győzött és megvédte címét.

Telekom Veszprém – Mol-Pick Szeged 23-22 (13-9)
a legeredményesebb játékosok: Marguc 7, Lékai, Palmarsson 5-5, illetve Balogh Zs. 8, Skube 4

a 3. helyért: Grundfos Tatabánya KC-Csurgói KK 23-18 (10-9)