Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Nem sikerült a vége: 3 gólos előnye van a Veszprémnek a BL-ben

2017.04.22. 19:22

Már a négyes döntőbe jutás a tét a Veszprémnek a kézilabda Bajnokok Ligájában: a negyeddöntőben a francia Montpellier ellen kellett volna viszonylag megnyugtató előnyt szerezni szombaton a visszavágóra. 

A mérkőzés első tíz percében fej fej mellett haladtak a csapatok, a legbosszantóbb az volt, hogy a Veszprémből Nilsson több ziccert is elhibázott, aztán jött az utolsó tíz perc az első félidőben, amikor elkapta a fonalat a magyar csapat. Alilovics védéseivel, valamint Nagy és Ilics góljaival 13-10-ra sikerült ellépni a szünetig. 

A második félidőben maradt nagyjából ugyanez a forgatókönyv: beállt a csapatok közötti háromgólos különbség, amit sehogy sem sikerült növelni. Végül a 48. percben kért időt a hazai csapat, ezután rögtön vágott egy óriási gólt Pálmarsson, majd Nilsson jött, és ezzel már 23-18 volt a magyar csapatnak, ráadásul Alilovicsnak is volt egy nagy védése. 

Időt kért a francia csapat, ami után viszont megint egy Nagy László-gól jött, így először volt hatgólos az előny, de ezután a franciák felpörögtek, és zsinórban három gólt szereztek, szóval odavolt a nagy előny. Ráadásul a hajrában két perces kiállítást ítéltek a hazaiak ellen, ezt majdnem sikerült kihúzni, ám Nagy eladta a labdát, miközben üres volt a veszprémi kapu, így 25-23 volt az állás.

Másfél perccel a vége előtt még egy hazai időkérés jött, rögtön ezután Pálmarsson góljával 26-23-ra ment a magyar csapat. A végén még kiküldték a Veszprémből Szulicsot, a Montpellier pedig lőhetett egy időntúli szabadot, az eredmény azonban már nem változott, háromgólos előnnyel mennek Nagy Lászlóék a visszavágóra. 

Eredmény, férfi BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Telekom Veszprém-Montpellier HB (francia) 26-23 (13-10)

a Veszprém gólszerzői: Nagy L., Palmarsson 6-6, Ilic 4, Nilsson 3, Lékai, Gajic, Iváncsik G. 2-2, Sulic 1