Szilvia
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Egy nap alatt döntött a GVH, Mészárosoké lehet a veszprémi kézicsapat

DBOGI20161015072
2017.06.22. 08:23

Villámgyorsan döntést hozott a Gazdasági Versenyhivatal a Duna Aszfalt ajánlata kapcsán, amit a Mészáros Lőrinchez közeli cég a Veszprém Handball Team Zrt. többségi részesedéséért tett, ezzel lényegében az utolsó jogi akadály is elhárult, és a magyar sport egyik legeredményesebb csapata is Mészáros irányítása alá kerülhet, írja a Magyar Nemzet.

A GHV szerint nem áll fenn az összefonódás vizsgálatának elrendelésére okot adó körülmény, vagyis papíron vizsgálat nélkül bólintottak rá az ismeretlen összegű tranzakcióra. Mivel a Duna Aszfaltnak nincs más sportérdekeltsége, a GVH-nak nem is volt különösebb oka komolyan vizsgálódni. A veszprémi klub tavalyi költségvetése 3,2 milliárd forint volt, így biztos, hogy milliárdos tétel lesz a Duna Aszfalt kiadása.

Az már korábban kiderült, hogy Mészáros Lőrinchez köthető személyek nem hosszabbították meg Simicska Lajos személyes páholyát a veszprémi kézicsarnokban, ám hogy miért, azt nem indokolták. Erről Magyar György, Simicska ügyvédje beszélt szerda este az ATV-n.

(Borítókép: MTI / Bodnár Boglárka)