18 évesen berobbant a válogatottba, de mi történt azóta?

2017.07.01. 16:46

A 2014-es női kézilabda Európa-bajnokságon Tóth Gabriella csak tartalék volt, a románok elleni meccsre betette az akkori kapitány a Németh András, Tóth pedig az utolsó 10 percben két gólt lőtt. A 20-19-es győzelemben tehát elég komoly szerepet vállalt.

Akkor úgy tűnt, ő lehet az irányítója a jövő válogatottjának, a sorozatos sérülések miatt azonban az előző két évben keveset hallottunk róla.

Az előző félszezont Kisvárdán töltötte, ahol 12 meccsen 48 gólt lőtt, a találatai nélkül a bentmaradás valószínűleg nem jöhetett volna össze a csapatnak.

A BL-győztes Győrbe még ezzel sem térhetett vissza, mert a holland Nycke Groot mellett keveset játszhatott volna. Ha Görbicz Anita nem a szélen játszik, akkor ő is konkurenciát jelentett volna Tóthnak.

Ezért az Érdhez került kölcsönbe két szezonra, és most ott kellene olyan formába kerülnie, hogy segíteni tudjon a válogatottnak ismét. A decemberi világbajnokságon ugyanis 5 európai került a mieink csoportjába, és előbb a norvégokkal, majd a svédekkel játsszunk. 

"Érd egy újabb meghatározó állomása lesz kézilabdás karrieremnek. Bízom benne, hogy a megfelelő mennyiségű játéklehetőség és az EHF-kupában való szereplés nagymértékben hozzájárul fejlődésemhez, és ezáltal elérhetem kitűzött céljaimat" - mondta a klub honlapján a még mindig csak 20 éves Tóth.