Vranjes kezdi építgetni a Veszprém nagy rohanását

2017.09.18. 16:41

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája első körében a Telekom Veszprém teljesítette a kötelező feladatot, és legyőzte a szlovén Celjét 39-31-re, bár az első félidő után még hátrányban (16-18) volt.

Az első félidőben hiányoztak a gyors gólok, amik az új vezetőedző Lubomir Vranjes hitvallását jelentik. Utaltunk már rá, korábbi csapata, a Flensburg átlagban 17 rendezetlen védelem elleni gólt lőtt, míg a Veszprém ötöt. (A hétvégén épp egymással játszanak a BL-ben, Magyarországon.)

Már csak emiatt is külön vizsgáltuk, mi lesz a meccsen, és így legalább azt is meg tudtuk nézni, mennyire voltak helyes az általunk kérdezett játékosok megérzései. Lékai tizenkettőt vizionált, majdnem telitalálata lett. 

Íme az adatok:

  • 0-15: 0
  • 15-30: 3
  • 31-40: 2
  • 41-50: 1
  • 51-60: 5

Nagy László lőtte az elsőt a tizenötödik percben, aztán épp két szlovén, Marguc és Blagotinsek fejezett be rohamtempóban egy támadást.

A második félidőben megváltozott a játék képe, keményebb lett a védekezés, a fordítást is Nagy rendezetlen védelem elleni gólja hozta meg (21-20), Sulic pedig kettőre növelte (24-22).

Accambray kettős emberhátrányban elért gólját beírtuk a lerohanás kategóriájába, hiszen meglehetősen gyors támadás volt, még ha nem is egy klasszikus védekezésből indult.

Az utolsó 10 percre csak egy gólos előnnyel fordult a Veszprém (30-29), de jött a mezőny legjobbja, és az összesen 9 gólig jutó Lékai kihasználta gyorsaságát. Suhleznik kiállítása pedig mindent eldöntött, akkor Ugalde például az üres kapuba lőtt. Emellett a spanyolnak volt két lerohanásgólja is.

Vranjes munkásságát azért is fokozott figyelemmel követni, mert a magyar válogatottól is ez a tempó várható. És ha ezt megszokja a válogatott, akkor lesz esélye kijutni a 2020-as olimpiára.