Árpád
-2 °C
3 °C

Kilenc gyanúsított a kézis vesztegetési ügyben

2017.09.20. 09:35

A nyomozó ügyészek az ügyben három újabb gyanúsítottat hallgattak ki, amellyel a vesztegetés bűntette miatti nyomozás gyanúsítottjainak száma kilencre nőtt.

A Budapesti Nyomozó Ügyészségen vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indult nyomozás kézilabdameccsek eredményének jogosulatlan befolyásolásának gyanúja miatt.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség eljáró ügyészei 2017. június 7-én több helyszínen házkutatást tartottak, amelynek eredményeként okiratokat és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, majd akkor hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egyes klubcsapatok vezetői, illetve edzői a mérkőzések eredményének befolyásolása érdekében kínáltak fel jogtalan előnyt (alkalmanként több százezer forintot), amit az érintett játékvezetők elfogadtak.

A nyomozás során a nyomozó ügyészek újabb három személyt hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozásnak így jelenleg összesen kilenc gyanúsítottja van; négy játékvezető, két csapatedző, két klub elnök és a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) egyik tisztségviselője. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

A nyomozás még folyamatban van, ennek során az ügyészség további mérkőzések jogtalan befolyásolását vizsgálja. A nyomozás jelenlegi határideje 2017. november 23., ami meghosszabbítható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?