Ödön
2 °C
11 °C

Visszahozta a sírból a Veszprém, hibátlan a BL-ben

2017.09.23. 19:06

A kézilabda Bajnokok Ligája második fordulójának slágermeccse a német Flensburg veszprémi látogatása volt. A magyar bajnokcsapat új edzője, Lubomir Vranjesnek volt érzelmileg különösen érdekes és nehéz ez a meccs, mert 7 évet töltött a német klubnál, 2014-ben pedig a BL-t is megnyerte vele.

Jól kezdtek a mieink, 4-1-re elléptek, feszes volt a védekezés, mert az első öt percben gólt sem lőttek a vendégek. Nagy László mellett Blagotinsek volt a védelem közepén, Nilsson és Ilics kettesben. Támadásra egyet cseréltek, Nilsson helyére Lékai futott be, aki már az előző meccsen is vezér szerepet töltött be.

A 15. percre azonban elfogyott az előny (5-5), mert egy kimaradt hetes után a védekező specialista Karlsson ment fel a legmagasabbra a labdáért, megfogta, és be is lőtte.

Onnantól kezdve a két csapat fej-fej mellett haladt egészen a félidő végéig. A Flensburg többször átvehette volna a vezetést, de nem tette, a 27. percben az addig is átlag felett játszó Lékai 12-12 után két pontos és váratlan lövésével a legjobbkor lódította meg csapatát. A szünetre 15-14-gyel mehetett a magyar csapat.

A Telekom Veszprémnél az első félidőben Nagy és Lékai határozta meg a játékot, Nagy az első három lövését a kapu bal oldalába lőtte, Andersson kapus egyszer sem találta el az irányt. Az összjátékukból született a legszebb magyar találat is, Lékai passzából nagy tört be, és használta ki az esélyt.

A riválisnál általában a dán irányító, a 34 éves Thomas Mogensen lövéseivel volt tehetetlen Alilovic kapus, a jövőre Veszprémbe szegődő Mahé nem volt átütő.

Második félidő

Vranjes kicserélte a két szélsőt, Gajics jött Marguc, Ugalde a ziccert rontó Manaszkov helyére. Beállóban Sulic foglalta el a pozícióját. Védekezésben Terzic is pályára került, mert őt most könnyebb volt cserélni.

A németek a 33. percben Svan szélsőgóljával először a meccsen átvették a vezetést. (15-16) Ilics kapufát lőtt, Nagy ellenben a jobb felsőbe, ez volt az ötödik találata.

Toft Hansen duplájára Sulic kétszer válaszolhatott volna, de mindkettő kimaradt.

Ilics újabb lövését fogta Andersson, Svan a szélről bevágta, ez pedig azt jelentette, hogy 16-19 lett az állás. Vranjes azonnal időt kért, a szurkolótábor pedig rázendített:

veletek vagyunk, győzni akarunk.

Nilsson első góljára Hansen válaszolt, Ugalde is hozzászólt a meccshez.

A 42. percre egy gyors rohanás után Alilovic ugyan hárított, a kipattanót Svan bevágta (18-22) Először volt négy gól mínusz, és akkor beállt Mikler Roland a kapuba. 

A 44. percben már az ébresztő kórus szólt, mert Andersson kapus a flensburgi emberhátránynál is ellenállhatatlan volt. A hangulat azonban gyorsan megváltozott, a szurkoljon mindenkire váltott a tábor - Ilics első gólja után.

Lékai és Nagy újabb góljai - mindketten hatnál tartottak ekkor - és Mikler védései felhozták a Veszprémet, szűk 10 perccel vége előtt már csak egy volt a hátrány. (22-23)

És ahogy Nagy előre jelezte, új meccs kezdődött a hajrában, ahogy már oly sokszor.

Mahé hetest harcolt ki, és belőtte. Nilsson válaszolt, Lékai pedig egyenlített. (24-24) Nagy labdát szerzett, végigrohant a pályán, és újra a mieinknél volt az előny.

Lauge egy nagyon hosszú támadás végén egyenlített, Lékai időkérés után takarásból lőtt gólt, egy pillanat alatt jött rá rohanásból a válasz.

26-26-tal kezdődött az utolsó három perc, és Lékai betört, nem tudták visszafogni. Mikler a legjobbkor fogott egy labdát, Nagy pedig a legjobbkor lépett be a védők közé, és Andersson felett a kapuba lőtt.

DBOGI20170923010
Fotó: Bodnár Boglárka

A Flensburg válaszolt, a Veszprémnek 45 másodperce maradt az utolsó támadásra. Ilics a kapufára lőtt, Andersson indított, de Svannak már nem maradt ideje kapura lőni.

Nagy meccset nyert a Veszprém 28-27-re, a második félidőben támadásban lényegében csere nélkül, mert sem Tönnesen, sem Accambray nem állt be, így a tavalyi hármas hozta le a legfontosabb támadásokat.

Gólszerzők:

  • Lékai 9, Nagy 8, Blagotinsek 3, Nilsson és Ugalde 2-2, Ilics, Tönnesen, Marguc, Sulic 1
  • Wanne 5, Mogensen, Hansen, Svan 4-4, Lauge 3, Mahe, Röd, Glandorf 2, Karlsson, 1

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?