Jusztina
10 °C
27 °C

25 góllal győzött a női kéziválogatott

2017.09.27. 20:43

A magyar női kézilabda-válogatott 25 góllal legyőzte Koszovót az Európa-bajnoki selejtezősorozat első fordulójában szerdán az Elek Gyula Arénában.

A végig rendkívül egyoldalú találkozó legeredményesebb játékosa Bódi Bernadett és Görbicz Anita volt, egyaránt hat góllal.

"Az történt a mérkőzésen, amire számítottunk, voltaképpen minden a terv szerint alakult" - idézi a magyar szövetség honlapja Kim Rasmussen szövetségi kapitányt.

A dán szakvezető emlékeztetett, hogy játékosai a találkozó elején a szélről több lövést elhibáztak, de a védekezésük megfelelő volt.

"A célunkat elértük: mindenki játszott, gólokat szerzett, nagy különbséggel győztünk, és ami fontos volt, végig koncentráltunk a mérkőzésre, és senki nem sérült meg" - tette hozzá.

A magyar együttes vasárnap Minszkben a fehéroroszok vendégeként folytatja szereplését a kvalifikációs sorozatban. A selejtezőcsoport negyedik tagja a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia.

A négyes első két helyezettje, valamint a hét csoport legjobb harmadikja jut ki az olimpiai kvalifikációs kontinenstornára, amelynek jövő decemberben Franciaország ad otthont. (MTI)

Női Európa-bajnoki selejtező, 1. forduló, 7. csoport:
Magyarország-Koszovó 37-12 (18-5)
a magyar gólszerzők: Bódi, Görbicz 6-6, Zácsik 4, Háfra, Lukács V. 3-3, Tomori, Kovacsics, Klivinyi, Kisfaludy, Kovács A., Szekeres 2-2, Mayer, Schatzl, Hársfalvi 1-1