Velük indul a csatába Vranjes, a kézikapitány

2017.10.11. 14:27

Október 23-tól egy hétig gyakorol együtt Győrben a férfi kézilabda-válogatott kerete, de edzőmérkőzést nem játszik. 

Az új edző, Lubomir Vranjes csapatának ez lesz az első felkészülési állomása a januári, horvátországi Európa-bajnokság előtt.

A keretben két fiatal légiós is helyet kapott, Bartók Donát a Lemgo játékosa, Faluvégi Rudolf pedig a Nantes-hoz szerződött a nyáron.

A 33 éves Császár Gábor is a fedélzeten van, aki a Schaffhausen egyik legjobb embere még mindig.

Harsányi Gergely a rangidős, ami egyben rámutat arra is, hogy szélsőposzton vannak hiányosságai a keretnek. A másik oldalon az a Juhász lesz a szélső, aki a Tatabányában inkább irányítót játszik.

Vranjes filozófiája a gyors támadás, a rendezetlen védelem elleni játék, erre kell megoldást találnia. Ráadásul a védelem közepén már nem lesz ott Nagy László, aki hétfőn jelentette be a visszavonulását a válogatottól.

  • Kapusok: Borbély Ádám (Wisla Plock, lengyel), Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)
  • jobbszélsők: Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE) 
  • jobbátlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Bartók Donát (TBV Lemgo, német) 
  • irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Győri Mátyás (Telekom Veszprém), Lékai Máté (Telekom Veszprém) 
  • beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Vilovski Uros (Székelyudvarhelyi KC, romániai) 
  • balátlövők: Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Faluvégi Rudolf (HBC Nantes, francia), Jamali Iman (Telekom Veszprém), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém) 
  • balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya)