Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Megóvja a Győr a Rosztov elleni BL-meccset

2017.10.23. 23:53

A címvédő Győri Audi ETO KC 23-22-re vesztette el idegenben a Rosztov-Don elleni csoportmérkőzését szombaton. Szabó Tamás, a klub nemzetközi és kommunikációs igazgatója a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában hangsúlyozta, a hazaiak brazil kapusa, Mayssa Pessoa az utolsó másodpercekben nem adta vissza a labdát, amikor a bírók elvették azt csapatától.

Az érvényben lévő szabályok szerint, aki az utolsó harminc másodpercben megakadályozza a szabaddobás elvégzését, az két perccel bűnhődik és a vétlen csapat hetest kap. Jól látható, Barbosa visszafelé indul el, Pessoa megkapja a labdát, viszi pár másodpercet, de nem teszi le. Ha leteszi, Althaus tiszta helyzetben van

- mondta Szabó Tamás, aki szerint nem azért óvnak, mert a kapus sportszerűtlensége miatt nem nyertünk, csak unják, hogy csak az elmúlt fél évben azt tapasztalták, sokan összemosnak bizonyos eseteket. "Ez egy tananyag arra nézve, hogy lehetett, sőt, kellett volna mást ítélni." 

Szabó hozzátette, elsősorban nem az újrajátszás kicsikarása a cél, hanem az, hogy egy jelenségre felhívják a figyelmet.

A csoportot jelen állás szerint jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a Győr a szintén 4-4 pontos oroszok és a dán Midtjylland előtt három forduló után, a francia Brest Bretagne pont nélkül áll. A győriek november 6-án folytatják a BL-ben, amikor a Rosztov-Dont fogadják.