Elutasították a győri kézisek óvását

2017.10.24. 17:33

Gyors döntést hozott az Európa Kézilabda Szövetség a Győri ETO Rosztov elleni BL-meccsével kapcsolatos óvásra, A klub honlapja közölte, hogy a háromfős testület elutasította a beadványt. A döntés ellenében joga lenne a klubnak fellebbezni, de ezzel a Győri Audi ETO KC nem kíván élni.

„Ahogy az várható volt az EHF illetékes szerve, a Court of Handball elutasította a Győri Audi ETO KC óvását a Rosztov elleni Bajnokok Ligája mérkőzés utolsó 30 másodpercében történt esettel kapcsolatban. A három tagot számláló döntnöki testület megvizsgálta a klubunk által benyújtott szöveges óvást és az azt alátámasztó videó anyagot is, ám ennek ellenére elutasították a beadványt” – írta a gyorietokc.hu .

„Az óvás elutasításának alapjaként az EHF Bajnokok Ligája Szabályzatának XIII. fejezet 1. pontjában leírt indoklás szolgált, miszerint játékvezetői ítélet nem szolgálhat alapul óvásra, és minden ilyen alapú óvás semmisnek minősül”

 „Az óvás elérte a célját, felhívta a figyelmet az esetre, és arra, hogy az új szabályok miatt nagyobb figyelemmel kell lenni az utolsó másodpercekben elkövetett szabálytalanságokkal kapcsolatban” – olvasható az eset zárásaként. 

Szombaton a hazaiak brazil kapusa, Mayssa Pessoa az utolsó másodpercekben nem adta vissza a labdát, amikor a bírók elvették azt csapatától. Az érvényben lévő szabályok szerint, aki az utolsó harminc másodpercben megakadályozza a szabaddobás elvégzését, az két perccel bűnhődik és a vétlen csapat hétméterest kap.

A csoportot jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a Győr a szintén 4-4 pontos orosz együttes és a dán Midtjylland előtt három forduló után, a francia Brest Bretagne pont nélkül áll. A győriek november 6-án folytatják szereplésüket a BL-ben, amikor a Rosztov-Dont fogadják.