A Veszprém félgőzzel is hat góllal nyert a BL-ben

2017.11.04. 19:40

A Veszprém hozta a kötelezőt, könnyedén, 30-24-re győzte le a kézilabda Bajnokok Ligájában a csoport utolsó helyén álló dán Aalborgot. 

A dánok tíz percig tudták csak szorossá tenni a meccset, 5-4-nél még tartották a Veszprémet, de egy átlövés és két gyors indítás után, máris 8-4 lett az állás. A két csapat közti különbséget jól jelzi, hogy a félidő közepén a Veszprém emberhátrányban lőtt két gólt úgy, hogy az Aalborg egyszer sem talált be. 

DBOGI20171104006

Lékai Máté óriási formában játszott, első négy lövéséből mind a négy bement, és remekül mozgatta a többieket is, Iliccsel játszottak jó összhangban. A Veszprém egyre jobban ellépett, a félidő vége előtt kétszer is volt hétgólos a különbség, végül 16-10-zel fordultak a csapatok.

A Veszprém a második félidőben is elég kényelmesen tartotta az előnyét, négy gólnál nem tudott közelebb jönni az Aalborg. Egy kis megtorpanása volt a hazai csapatnak, Lékait egy kisebb sérülés miatt ápolni kellett, így irányító nélkül kellett játszania néhány percig Ilicséknek. A félidő végén már újra pályán volt a hét góllal záró Lékai, és meglett újra a hatgólos különbség is.

A Veszprém továbbra is veretlen a BL-ben, vezeti is a csoportját.

Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, 6. forduló, B csoport:
Telekom Veszprém-Aalborg HB (dán) 30-24 (16-10)
a Veszprém gólszerzői: Lékai 7, Marguc, Ilic, Gajic, Nilsson, Ancsin, Blagotinsek 3-3, Manaszkov, Tönnesen 2-2, Ugalde 1