2024. június 20. 15:00
Szlovénia
Szerbia
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia
Anglia
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00
Spanyolország
Olaszország

Felőröltek, szétfutottak minket a norvégok

2017.12.03. 08:58

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, nem tudja a választ arra, miért játszott úgy a csapata, hogy tízgólos hátrányba került Norvégiával szemben az első félidőben a németországi világbajnokság csoportkörének első, szombati fordulójában.

„Nem tudom a választ, nagyon csalódott vagyok. Mindent megpróbáltunk, de a norvégok ezúttal nagyon jól játszottak, Katrine Lunde pedig ismét bizonyította, hogy a világ legjobb kapusa" – nyilatkozta a mérkőzés után a dán edző.

Elismerte, hogy magyar szempontból az első félidőben minden rosszul sült el, védekezésben és támadásban is az ellenkezőjét csinálták játékosai, mint amit terveztek, a világ- és Európa-bajnok ellenfél pedig minden hibát megbüntetett.

„A szünet után küzdöttünk, harcoltunk, meg is nyertük a második félidőt, ez talán bizakodásra adhat okot. Nincs más választásunk, mint ebből kiindulni, hiszen húsz óra múlva Svédország ellen játszunk" – mondta Rasmussen a 30-22-re elveszített meccs után, amelynek a szünetében 21-11 volt az állás.

Csak két magyar játékos teljesítménye dicsérhető: a kapus Janurik Kinga, valamint a négy gólig jutott Háfra Noémi is a szünet után lépett pályára.

„Nagyon sajnálom az első félidőt, mert ott nagyon elhúztak tőlünk. Felőröltek és szétfutottak minket a norvégok, de az ő játékuk erről szól. Vasárnapra próbáljuk kijavítani a hibáinkat, mert nagyon nehéz meccs vár ránk, de nyerni szeretnénk. Ezen a világbajnokságon az a mottónk, hogy sosem adjuk fel, mindegy, mi az eredmény" – nyilatkozta Janurik.

Hozzátette, nagyon kellett Háfra Noémi energiája a második félidőben, és nagyon reméli, hogy át tudja menteni ezt a formát a következő meccsekre, sőt még hozzátesz néhány gólt.

A Ferencváros 19 éves balátlövője, Háfra Noémi elmondta, úgy léptek pályára a második félidő elején elején, mintha nulla-nulla lenne az állás, mivel ki akarták hozni magukból a maximumot.

Bódi Bernadett elismerte, hogy dekoncentráltak voltak, és nem tartották be, amit az edzőjük kért, ettől pedig elbizonytalanodtak, hiányzott belőlük a vagányság.

„Azt sem tudtuk végrehajtani, amire egyébként képesek vagyunk. A második félidőben Kim Rasmussen forgatta a csapatot, és már a norvégok is a következő meccsre gondoltak. Vannak pozitívumok is, amiket meg lehet ragadni" – mondta csalódottan.

A mezőny legeredményesebb játékosa Nora Mörk volt hét góllal. A lefújás után elmondta, érzelmes meccs volt ez számára, hiszen magyar klubcsapatban, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO-ban szerepel.

„A kezdés előtt rengeteg dolog járt a fejemben. A magyarok jól játszottak, de végig irányítottuk a játékot, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győznünk" - tette hozzá.

A magyarok következő ellenfele Svédország lesz vasárnap 18 órától. A csoportnak tagja még Lengyelország, Csehország és Argentína. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut.