Kézi-vb: egyszerű a továbbjutás képlete

2017.12.05. 20:49

Kedden kora délután a magyar női kézilabda-válogatott magabiztosan verte Argentínát (33-15), majd a következő meccsen Svédország legyőzte az eddig hibátlan cseheket. (36-32)

Ez az eredmény egyszerűsítette a mieink továbbjutásának lehetőségét.

Ha csütörtök 14 órától (Sport1 és Index élőben) megverjük a lengyeleket, akkor a továbbjutás az utolsó, csehek elleni pénteki meccstől függetlenül máris megvan. Hogy melyik helyen, az kérdés, mint ahogy az is, mi történik az A-csoportban, mert a szálak ott is eléggé kibogozhatatlanok, mivel a franciák váratlanul kikaptak a szlovénoktól.

Ha nem verjük a lengyeleket, akkor sincs minden veszve, akkor viszont mindenképp le kell nyomni a cseheket az utolsó fordulóban.

Akkor jön minden számolgatás rémálma, a nagy matek, a minitabella.

Ahol a hármas körbeverésen összehasonlítják a három résztvevő egymás elleni eredményeit. Mivel a csehek öttel verték a lengyeleket, nekünk nagyon fontos, ha ki is kapunk a lengyelektől, akkor nagyon szűken tegyük. Mert az még igen jól jöhet a hármas összevetésben.

Most még ne szaladjunk ennyire előre, mert könnyen lehet, hogy erre a nagy matekra nem is lesz szükség, ha átlépünk a lengyeleken.

Kim Rasmussen, a mieink kapitánya a lengyelekkel kétszer jutott be a négy közé (2013 és 2015), ha valaki ismeri az erősségeiket, akkor az ő.

Az állás:

  • 1. Norvégia - 6 pont (3 meccs)
  • 2. Csehország - 4 pont (3 meccs)
  • 3. Svédország - 4 pont (3 meccs)
  • 4. Magyarország - 2 pont (3 meccs)
  • 5. Lengyelország - 2 pont (3 meccs)
  • 6. Argentína - 0 pont (3 meccs)