28 NB I.-es gól a holland-szerb kézi-vb-ikszen

2017.12.06. 19:13

A holland és a szerb válogatott 27-27-es döntetlent játszott a németországi női kézilabda-világbajnokság csoportkörének negyedik fordulójában, szerdán. A mérkőzésen 11 játékos lépett pályára, aki a magyar NB I.-ben szerepel.

Az első félidő nagyobb részében Szerbia vezetett, az előző vb-n és az Európa-bajnokságon is második helyezett hollandokat a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC-t erősítő Yvette Broch góljai tartották versenyben.

A második félidőben a szerbek egy 4-0-s sorozattal elhúztak, de a hajrában Hollandia ledolgozta hátrányát. Három másodperccel a vége előtt a győri Cornelia Nycke Groot egyenlített, majd a szerbek az üres kapuba találtak, de ezt a gólt a játékvezetők lépéshiba miatt nem adták meg, így maradt a döntetlen.

A további eredményektől függetlenül mindkét válogatott ott lesz a nyolcaddöntőben.

Csapata legeredményesebb tagjaként Broch hat gólig jutott, Groot kétszer volt eredményes. A Ferencváros holland légiósai közül Laura van der Heijden és Danick Snelder is kétszer talált a hálóba.

A szerbek NB I.-es játékosaiból Marina Dmitrovic (Kisvárda) kilenc, a magyar állampolgársággal is rendelkező Katarina Krpez Slezak (Érd) három, Sanja Damnjanovic (Siófok) pedig négy gólt szerzett, de Katarina Tomasevic (Dunaújváros), Tamara Radojevic (Kisvárda), Sanja Radosavljevic (Vác) és Jelena Lavko (Alba Fehérvár) is pályára lépett.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Rafael van der Vaart világbajnoki döntős holland futballista, aki korábban az Ajax, a Tottenham Hotspur és a Real Madrid játékosa is volt. Jelenleg a dán Midtjyllandban a magyar válogatott Korcsmár Zsolt csapattársa, de sérülés miatt tavasz óta nem lépett pályára. A kiváló támadó középpályás párja, Estavana Polman a dán Esbjergben és a holland válogatottban kézilabdázik, a szerbeknek három gólt dobott. (MTI)

   Csoportkör, 4. forduló:
    D csoport, Lipcse:
Szerbia-Hollandia 27-27 (15-15)