Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A legjobbkor jött a legjobb játék a kézi vb-n

GettyImages-887661624
2017.12.07. 15:33
Igazi csapatmunkával, 31-28-ra megverte a magyar női kézilabda-válogatott a lengyeleket, ezzel már készülhet is a vasárnapi vagy hétfői nyolcaddöntőre. A csehek ellen pénteken már csak az derül ki, melyik helyen megyünk tovább.

A magyar női kézilabda-válogatott a gyengébb kezdés, és a norvégok valamint a svédek elleni vereség után most azzal a Lengyelországgal játszott, amelyiktől a 2015-ös vb-n kikapott (24-23), ezzel el is úszott az olimpiai részvétel.

Görbicz Anita még az elutazás azt nyilatkozta, hogy erre a meccsre készültek igazán, lényegében a visszavágásra. A mieink kapitánya, a dán Kim Rasmussen a lengyelektől érkezett, ott megváltoztatta a játékot, kifejezetten sikeres volt, hiszen kétszer egymás után lett vb-negyedik.

A lengyeleknek volt nagyobb a tét, mert ha kikapnak, akkor nekik véget is ért a torna - nekünk pedig volt javítási lehetőségünk -, noha egy nem várt győzelemmel kezdtek, és 33-30-ra megverték a svédeket.

ELSŐ FÉLIDŐ:

Kettővel elléptek a lengyelek, gyorsan befogtuk őket, onnan fej-fej mellett haladtak a csapatok, 8-8-nál egy kvázi vízilabdás góllal egyenlített Kisfaludy, mert két védő szorításában ejtette-ívelte a labdát a bal felsőbe. Érdekes gól volt, ráadásul kipattanó után lőtte, és a szerencse érezhetően mellénk pártolt. 

Onnan három magyar gól jött (11-8), miközben Bíró Blanka hetest is védett, nem sikerült a lábai között elpattintani a labdát.

A félidő végére Kovacsics látványos betörései - pontosan odament, ahol a kapitány kérte - és megoldásai a félidőig is kitartottak, így 13-11-re vezettünk. A játékrész hajrájában majdnem egy komplett Fradi-sor volt a pályán, csak Bódi volt a Győrből. Kovacsics egyik oldalán Zácsik, a másikon Háfra, beállóban Mészáros. A szélen Schatzl.

A nagy roham

A második félidő 5-1-es magyar rohammal kezdődött, Klivinyi Kinga hatalmas bombáira mozdulni sem tudott a lengyel kapus, Schatzl a szélről nem hibázott, Bíró jól védett, és az indításai is sikeresek voltak. Ebben az időszakban volt a legkompaktabb a játékunk, és amihez nyúltunk bejött, egyértelmű Rasmussen akarata és tudása érvényesült. Nem utolsósorban, most látszott igazán, mennyire ismeri a riválist.

A 43. percben kialakult a legnagyobb különbség, és 24-16-nál már érezni lehetett, hogy nem lehet gond.

A 45. percben, amikor Kisfaludy a legjobb lengyel, Kudlacz arcára ütött és piros lappal kiállították, fordulópont lehetett volna, de a magyar fal továbbra is kemény volt, és mivel az ellenfél a vezérét veszített átmenetileg. A szélről pedig továbbra is remekül lőtt Schatzl valamint Bódi, nem volt kérdés a meccs kimenetele.

A vége 31-28 lett, akkor már nagy rohanás volt a pályán, kevésbé védekeztek a csapatok. Kudlacz visszajött, de már nem volt esélye, hogy elkerüljék a vereséget. Lukács és Zácsik is gólt lőtt a hajrában.

Csehország az utolsó csoportbeli rivális, ellenük dől el pénteken hattól, melyik helyen megyünk tovább. Az pedig később derül ki, melyik rivális jön az A-csoportból, ahonnan eddig Románia, Spanyolország valamint Franciaország jutott tovább, de még nem ismert, milyen sorrendben.

Magyarország-Lengyelország 31-28 (13-11)

  • Bietigheim-Bissingen, 1700 néző, v.: Alpaidze, Berezskina (oroszok)
  • lövések/gólok: 49/31, illetve 48/28
  • gólok hétméteresből: 2/2, illetve 4/2
  • kiállítások: 8, illetve 2 perc
  • Magyarország: Bíró - Bódi 5, Kovacsics 8, Szekeres 1, Kisfaludy 2, Klivinyi 3, Schatzl 4.
  • Cserék: Görbicz 5, Mayer, Szucsánszki, Háfra 1, Szöllősi-Zácsik 1, Mészáros, Kovács A., Lukács 1

(Borítókép:  Lukasz Laskowski /PressFocus / MB Media / Getty Images Hungary)