Görbicz Anita fájdalomtűrése is extra

2017.12.09. 20:25

Szinte biztos, hogy Görbicz Anita, a magyar női kézilabda-válogatott csapatkapitánya kisebb térdsérülése ellenére játszhat a németországi világbajnokság nyolcaddöntőjében vasárnap délután Franciaország ellen, írja az MTI.

„Lehet, hogy más egy ilyen problémával nem játszana, de őt egészen biztosan össze fogják rakni" – nyilatkozta szombat délután a lipcsei sportarénában a magyarok edzése előtt Siti Beáta, a válogatott másodedzője. Hangsúlyozta, Görbicz fejben is nagyon jól tudja kezelni azt a problémát és a fájdalomtűrése is extra a többiekéhez képest.

K  AP20171203002

„Vannak olyanok, akiket nagyon zavar egy plusz kötés vagy rögzítés, de ő nem ilyen, ő ki tudja zárni ezt" – mondta Siti.

A csapat péntek kora este játszotta utolsó csoportmérkőzését Bietigheim-Bissingenben, majd szombat délelőtt autóbusszal utazott Stuttgart közeléből az ötszáz kilométerre lévő Lipcsébe. A magyarok mehettek volna repülőgéppel is, de az nagyon korán indult, ezért nem éltek a lehetőséggel.

A tavalyi olimpián ezüstérmes franciák elleni nyolcaddöntő vasárnap 17.30-kor kezdődik, vagyis Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttesének a megérkezés után alig több mint 24 órával már pályára kell lépnie.

„Minden világversenyen sűrű a program és gyorsan kell alkalmazkodni. A regenerációban segíthet, hogy a lányokat korábban próbáltuk pihentetni. Forgattuk a csapatot, így megoszlott a terhelés, talán csak Schatzl Nadine-nak és Kovacsics Anikónak jutott több meccsidő" – mondta a másodedző.

A pénteki mérkőzés után, az esti megbeszélésen Kim Rasmussen megkérte a keret tagjait, nagyon figyeljenek magukra, mert ez fontos a regeneráció szempontjából, de a franciákkal egyelőre ne foglalkozzanak, mert a felkészülés a szombat esti edzéssel kezdődik és a vasárnap délelőtti videózással folytatódik.