Görbicz Anita visszavonul a válogatottól

2017.12.10. 21:08

Görbicz Anita bejelentette, hogy a németországi világbajnokság volt az utolsó nagy nemzetközi tornája a magyar női kézilabda-válogatottban.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC játékosa 35 évesen már nem lesz ott a jövő decemberi franciaországi Európa-bajnokságon, illetve 36 esztendősen nem vállalja a szereplést a következő, 2019-es világbajnokságon, Japánban.

A magyar csapat vasárnap 29-26-ra kikapott az olimpiai ezüstérmes Franciaország együttesétől a vb lipcsei nyolcaddöntőjében, így kiesett.

K  AP20171203002
Fotó: Marijan Murat

"Úgy jöttem ide, hogy mindenképpen szeretnék a négy közé kerülni, és a lehetőség adott volt" - mondta csalódottan Görbicz.

"Nagyon elszánt volt a csapat, de talán még jobban kell összpontosítanunk. Ma is nagyon szerettünk volna nyerni, de folyton csak mentünk az eredmény után" - értékelt Görbicz

Görbiczcel a világbajnokság előtt beszélgettünk, hogyan emlékszik vissza a 2003-as vb-re, ahol 45 másodperccel a vége előtt gólt dobott kétgólos magyar vezetésnél, de nem adták meg a bírók, a franciák egyenlítettek, és a hosszabbításban ők lettek a világbajnokok.

Sejteni lehetett, hogy ez lesz az utolsó nagy tornája.