Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nagyon fájt három kihagyott hetes a kézi vb-n

2017.12.10. 19:11
2015 után ezúttal sem sikerült a legjobb nyolc közé jutnia a női kézilabda-válogatottnak, egy jobb csapattól kapott ki. Fellángolásaink voltak, de egy tisztes vereségnél többre nem futotta.

A magyar női kézilabda-válogatott az olimpiai ezüstérmes Franciaországgal találkozott a világbajnokság nyolcaddöntőjében. Számunkra az egyik legkellemetlenebb rivális volt ez a csapat, hét éve nem vertük őket, és fizikailag igazán komoly megterhelést jelent velük szemben küzdeni. Erősek, gyorsak, magasak és dinamikusak.

A franciák azért nem nyerték meg a csoportjukat, mert rögtön az első körben, amikor még kevésbé voltak ráhangolódva a tornára, váratlanul kikaptak a szlovénoktól.

Nem mi voltunk az esélyesek, és a szurkolók sem tartottak olyan számban a mieinkkel, mint a csoportmeccsekre, akkor igazi vb-hangulat volt. A lipcsei egy lényegesen nagyobb csarnok, így megszűnt az a katlanjelleg, ami péntekig a mieink meccsének sajátossága volt.

Az első 10 perc után úgy is vezettek 5-2-re a franciák, hogy gyorsan kettős emberhátrnyba kerültek, de mivel épp akkor, a legfontosabbkor hibázott hetest Görbicz - Leynaud kiszámította, mi következik a lövőcsel után -, csak egy góllal hoztuk azt az időszakot.

Az első negyedóra végén 7-4 volt oda, Rasmussen időt kért, szokásához hűen bátran forgatta a csapatát, 10 perces etapokat akart adni a játékosoknak, hogy frissek maradjanak, és sebességben felvegyék a versenyt.

Aztán két indításgóllal – Schatzl és Bódi - közelebb jöttünk, a harmadik indítás azonban centikkel hosszabb lett, így az egyenlítés nem sikerült. Houette azonban nem hibázott a szélről, Kovács Anna hetese is kimaradt azonban, Lacrabere viszont az egész magyar védelem előtt elvitte a labdát, és bevágta. Sőt, még két percet is kiharcolt, nem tudták megfogni, bár ütötték és tolták.

Egyenlítés helyett így 6-9 lett, Schatzl gólt lőtt, Bíró két óriási védéssel hozta fel a csapatot, Zácsik pedig egy szerencsés góllal megint egyre csökkentette a hátrányt.

Bíró újabb félelmetes bravúrja után – Landre a beálló pozíciójából nem találta meg a helyet - Kovacsics egyenlített (9-9) a 23. percben, Krumbholz kapitány pedig időt kért.

A Siófokon légióskodó Nze Minko egy átlövéssel meg is mutatta, mit szeretne viszontlátni az edző, a félidőre háromgólosra hízott az előnyük, Pineau akkor kapta el a fonalat. 14-11-et mutatott az eredményjelző.

MÁSODIK FÉLIDŐ

Görbicz hetest harcolt ki, Kovacsics végre ezt már értékesítette, Landre is megtalálta beállóban, hogy mit kell tennie a Fradi kapusával szemben. A 38. percben másodszor lett négy közte (14-18), Görbicz duplája viszont a legjobbkor jött, Landre-t viszont nem sikerült kikapcsolni a követkető támadásnál, amikor már úgy látszott, megvan a labda.

A 46. percre 23-18-ra módosult az állás, és akkor már érezni lehetett, hogy

nincs már annyi erő a magyarokban, hogy innen még egyszer talpra tudjanak állni,

Mert egyre pontatlanabbak lettek a lövések, és fogyott az ötlet is támadásban, míg az ellenfél nem lankadt egy pillanatra sem.

Kovacsics gólja jókor jött, de kettővel válaszoltak rá, a becserélt Janurik védései fontosak voltak, de csak azt tudta elérni vele, hogy ne nőjön még inkább a különbség.

A hajrában levittük a kapust, a franciák már vissza is vettek a tempóból, mindent megpróbált Rasmussen, Lukács a jobbszélről faragott is a különbségen a hajrában.

Ami végül pont három gól lett (26-29) a differencia, és most látszik, mennyire fájó, hogy kimaradt a meccs közben három hetes is. Még az is lehet, hogy a meccs egész képe másként alakul, ha bemennek.

Általás lenne viszont a büntetőkre fogni, egyszerűen erőben, sebességben fölénk nőttek a meccs jelentős részében.

Jegyzőkönyv:

  • Franciaország-Magyarország 29-26 (14-11)
  • Lipcse, 1400 néző, v.: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak)
  • lövések/gólok: 45/29, illetve 45/26
  • gólok hétméteresből: 2/2, illetve 6/3
  • kiállítások: 8, illetve 10 perc
  • Magyarország: Bíró - Schatzl 3, Klivinyi 3, Kisfaludy, Szekeres, Szucsánszki, Bódi 3. Cserék: Görbicz 2, Szöllősi-Zácsik 2, Kovacsics 6, Mayer, Kovács A., Háfra 1, Lukács 6, Mészáros, Janurik