Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A szélső sem értette, miért gól a lövése

2017.12.13. 17:37

Némi zavarodottságot okozott, hogy a női kézilabda-világbajnokság svéd-dán negyeddöntőjének első félideje 13-12-vel zárult, de a második félidő 13-11-ről indult.

Az első félidő utolsó percében a dán Maria Fisker balszélsőként faragta egygólosra a svédek előnyét. Legalábbis az eredményjelző tábla a csarnokban és a tv-közvetítésben is ezt mutatta.

A gól után a svédek támadtak, de már nem találtak be, maradt a 13-12. De ez sem sokáig. A lefújás után a svédek edzője azonnal odament az egyik bíróhoz, hogy tisztázza, mi is volt az utolsó gólnál. Kiderült, a bírók nem adták meg a találatot, mert Fisker belépett a hatosra. Ezt a dán szélső is érezhette, ezért is nézett fel furcsán az eredményjelzőre. Valószínűleg az eredményjelzőt kezelők hibáztak, akik nem vették észre a bírók jelzését.

A meccset Svédország 26-23-re nyerte, az elődöntőben a magyarokat a nyolcaddöntőben kiejtő Franciaországgal játszik majd.

A videót a Sport1 TV-től kaptuk, ahol a kéziladba-világbajnokság többi meccsét is élőben nézhetik.

A szerdai negyeddöntők:

  • 17.15: Hollandia–Csehország
  • 20.15: Norvégia–Oroszország