Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A franciák lesznek a norvégok ellenfelei a női kézi-vb döntőjében

2017.12.15. 22:47

A francia női kézilabda-válogatott két góllal legyőzte Svédország csapatát a németországi kézilabda-vb pénteki második elődöntőjében Hamburgban, így ők lesznek majd a norvégok ellenfelei a vasárnap délutáni döntőben – írja az MTI.

A meccs elején a svédek szereztek vezetést, de aztán felpörögtek a franciák, hatékonyabban védekeztek és pontosabban támadtak, így a 17. percre 4 góllal is el tudtak húzni. Ekkor jött azonban a svéd Louis Sand találata, amely lendületet adott a skandinávoknak, akik ezután egy 6-0-s sorozattal megfordították az állást, így a félidőre már egy gólos vezetéssel mehettek.

A második félidőt a franciák kezdték jobban, de tudták magukat tartani a svédek, a végjátékra azonban elfáradtak, többet hibáztak, így végül a franciák 24-22-re megnyerték a találkozót és a tavalyi olimpiai döntő után a világbajnokságon is döntőbe jutottak.

A franciák vasárnap játszanak majd a hollandokat könnyűszerrel búcsúztató világ- és Európa-bajnok norvégokkal Hamburgban.

Eredmények, elődöntő, Hamburg:

  • Franciaország-Svédország 24-22 (11-12)
  • Norvégia-Hollandia 32-23 (17-10)