Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Norvégia elbukott, 14 év után francia vb-arany

2017.12.17. 19:16

A női kézilabda-világbajnokságon Norvégia és Franciaország játszotta a döntőt. Mindkét csapat legyőzte a magyart, testközelből láthattuk a sebességüket, lövőerejüket.

A norvágok kezdték jobban a meccset, 7-4-re elléptek, utána viszont a franciák percei jöttek, és a félidőben 11-10-nél már náluk volt az előny.

A fordulás után a franciák 15-12-re is vezettek, de a norvégok Oftedal és Mörk vezérletével a norvégok visszajöttek, és az utolsó 10 perc 18-18-cal keződött. Löke és Kristiansen egalizálta Kanor dupláját.

Pineau alsó lövését nem tudta fogni Lunde (21-20), Oftedal ziccerét ellenben kiszedte Leynaud. A franciák a kétgólos előnyért támadtak, Dembeléhez nagy szerencsével jutott el a labda, aki hetest harcolt ki. Pineau a jobb felsőbe dobta a labdát, és ekkor már csak két perc volt hátra.

Levitték a kapusukat, Oftedal belerohant Pineau-ba - a hajrában nem volt benne az az energia, amit sokszor láttunk tőle -, a franciák eladták a labdát, Kristiansen nagy gólt lőtt. Jött az utolsó francia támadás: Lacrabere megállíthatatlanul ment előre, és bevágta.

1982 után (Szovjetunió) fordult elő megint, hogy a férfi és női vonalon is ugyanaz a nemzet adja a két világbajnokot.

Franciaország 2003 után nyerte meg a világbajnokságot, akkor a magyarokat hosszabbításban verték.

A vb legjobbjai:

Kapus: Katrine Lunde (Norvégia)
Jobbszélső: Nathalie Hagman (Svédország)
Jobbátlövő: Nora Mörk (Norvégia) 
Irányító: Grace Zaadi (Franciaország)
Beálló: Yvette Broch (Hollandia)
Balátlövő: Lois Abbingh (Hollandia)
Balszélső: Siraba Dembélé (Franciaország)

A legértékesebb játékos: Stine Oftedal (Norvégia)

A bronzérem Hollandiának jutott, amelyik a svédek ellen azt is elviselte, hogy 18 percen nem tudott gólt lőni a második félidőben. 24-21 lett.