Tegnap kondiztam, nyilván erős lettem

2017.01.19. 16:57

Az olimpiai bajnok Dániának a vártnál nagyobb gondot okozott Bahrein a kézilabda-világbajnokságon, de még úgyis simán nyert, hogy a legjobb játékosát piros lappak kiállították a bírók. Mikkel Hansen megállíthatatlan volt, két védőt is ledöntött agresszív játékával.

A kétgólos Hansent 22-19-es állásnál, a negyvenedik percben szórták ki. A játékos társa elzárása után tört kapura, de még időben váltottak a védők. Hansent azonban nem állt le, erőből akarta megoldani, egyszerűen hanyatt lökte mindkét bahreinit. Igaz, azok megpróbálták kézzel is lefogni. Az egyikük két percet kapott videózás után, míg Hansen pirosat.

„Nyilvánvalóan nagyon erős voltam a tegnapi kondiedzés után" – mondta Hansen, aki állítása szerint egyszerűen csak frusztrált volt azért, mert a sípszó után is lefogták. A videót visszanézve ő is egyetértett azzal, hogy úgy tűnhet, megütötte az egyik bahreinit, de az nem volt szándékos mozdulat.

A dánok nem voltak túl elégedettek azzal, hogy csak 30-26-re nyertek, annak ellenére, hogy így százszázalékosak. A legnehezebb meccsük most jön, a vb-2. Katarral játszanak majd.