Nagy Lászlóval más a játékunk, ma is a vezérünk volt

2017.01.22. 18:37

A magyar kézilabda-válogatott 27-25-re legyőzte Dániát a világbajnokság nyolcaddöntőjében. A dánok legeredményesebb játékosa, a nyolcgólos Mikkel Hansen szerint megérdemelték, hogy kiessenek. A magyar kapitány Nagy Lászlót dicsérte.

„Dühös vagyok, Túl lassúak voltunk, végig hátrányban voltunk, de valahogy visszajöttünk a meccsbe. Túl sok ziccert elrontottunk a második félidőben, ilyen szenvedve nehéz győzni. Sok kidolgozott helyzetünk volt a meccsen, de mindig magunk rontottuk le, míg a másik oldalon Magyarország leindított és gólt lőtt. Ha egy olyan csapatot nem tudunk legyőzni, mint Magyarország, akkor megérdemeljük, hogy kiessünk" – idézte a dán TV2 Mikkel Hansent.

A dánok súlyosan élik meg a vereséget, utoljára 12 évvel ezelőtt szerepeltek ilyen rosszul világbajnokságon.

„Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, óriási mérkőzés volt. Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, nem felejtettük el, hogy az olimpiai bajnok az ellenfelünk, de mindenki nagyon jól teljesített. Nagy Lászlóval más a játékunk, ma is a vezérünk volt. Most jön egy kis pihenő, azután megyünk tovább, és a folytatásban még nehezebb dolgunk lesz" – mondta Xavier Sabaté szövetségi kapitány.

„Ha túlságosan nagy lett volna a kockázat, azt nyilvánvalóan mérlegeltük volna, de a szívem visszahúzott a pályára. Ezúttal sem egy fecske csinálta a nyarat. Nagyon szervezetten védekeztünk, és olyan csapatmunkát nyújtottunk, amire nem találok szavakat. Természetesen örülünk a sikernek és még nagyobb önbizalommal várjuk a következő mérkőzést, de ezzel a győzelemmel nem szabad sokáig foglalkoznunk. Támadásban és védekezésben is rendkívül fegyelmezettek voltunk, a norvégok ellen legalább ilyen szintet kell nyújtanunk, hogy legyen esélyünk" – mondta a sérülés után újra játszó Nagy.

„Fantasztikus győzelmet arattunk. Ezért szép a sport, hiszen két nappal ezelőtt még hiányoltunk négy pontot, amit a csoportkörben megszerezhettünk volna, de összekaptuk magunkat, amiért az egész csapatnak jár a gratuláció. Voltak rontásaink, de ezzel most szerintem senki nem foglalkozik. Ilyen játékkal és hozzáállással most már bármeddig eljuthatunk" – monda Balogh Zsolt.

„Nagyon akartunk, igazán együtt voltunk és jól védekeztünk. Bizonyítottuk, hogy a magyar kézilabda jobb annál, amint amit eddig mutattunk" – fogalmazott Jamali Iman, aki hat kísérletből négyszer volt eredményes 29 perc alatt.

Juhász Ádám elmondta, a játékosok arról beszéltek maguk között, az nem lehet, hogy ennyit készültek, és csak két Európán kívüli csapatot győznek le a világbajnokságon. „Végig élveztem a játékot. Visszatért a csapatkapitányunk és fegyelmezetten kézilabdáztunk, ennek köszönhető a sikerünk" – nyilatkozta a Tatabánya szélsője, aki ezúttal is nagyon sokat, 28 és fél percet játszott, ezalatt hat lövésből négy gólt szerzett.

„Hittünk benne, hogy legyőzhetjük a szinte teljes csapattal felálló olimpiai aranyérmest. Sikerült meglepetést szereznünk, hiszen nem mi voltunk a favoritok, igaz, a negyeddöntőben sem mi leszünk, de hasonló mentalitással megyünk tovább" – mondta Lékai Máté