A francia kéziválogatott már vb-döntős

2017.01.26. 22:46

A címvédő és házigazda francia férfi kézilabda-válogatott 31-25-re legyőzte Szlovéniát, és bejutott a világbajnokság döntőjébe csütörtök este. 

Az MTI tudósítása szerint franciák jól kezdték a meccset: kettős emberhátrányból két gólt is szereztek, ezzel a 11. percben már négy találattal vezettek (6-2), de a szlovénok hamarosan felzárkóztak (6-5).

A szlovénoknak nem sikerült egyenlíteniük, sőt kemény védekezésüknek és hatékony támadójátékuknak köszönhetően a hazaiak az első félidő hajrájában az addigi legnagyobb különbséggel, öt góllal vezettek (13-8), amiből hármat őriztek meg a szünetig (15-12).

Eleinte a második félidőben is jól tartotta magát a szlovén válogatott, de a 46. percben időt kellett kérnie Veselin Vujovic szövetségi kapitánynak, mert egyre komolyabbá vált a hátrány (25-19). A hajrában sem változott a játék képe, így a házigazdák kiegyensúlyozott teljesítménnyel, végig vezetve nyerték meg a mérkőzést.

A franciák 11. alkalommal játszottak vb-elődöntőt, és hetedszer jutottak a fináléba, ahol a pénteki norvég-horvát meccs győztese lesz az ellenfelük. 

Az NB I.-ben szereplő szlovén játékosok közül a veszprémi Blaz Blagotinsek egy, Gasper Marguc három, a szegedi Matej Gaber ugyancsak három gólt dobott.