Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Döntetlennel kezdett a megfiatalodott magyar férfi kézilabda-válogatott

2018.01.06. 18:16

Lejátszotta első felkészülési mérkőzősét Svédország ellen a magyar férfi kézilabda-válogatott Ljubomir Vranjessel a kispadon. Jól játszott a megfiatalodott, sérülésekkel sújtott magyar csapat, az utolsó másodpercekben akár a győzelmet is megszerezhette volna.

A meccs végig szoros volt, egyszer sem volt három gólnál nagyobb különbség a két csapat között, folyamatosan ment az adok-kapok. Az első találatot a magyar válogatott szerezte Bodó Richárd révén, aki nagyot játszott az első 20 percben: három gólt is dobott, az egyiket ráadásul 10 méterről bombázta be, illetve az egyik svédet ki is állították róla. 

A magyar csapat Bodón kívül is szépen helytállt, voltak szép megmozdulások védő és támadóoldalon is, az első félidő végén pedig úgy vezettek 16-15-re a svédek, hogy a legjobb játékosuk a zseniálisan védő Andreas Palicka volt. 

A második félidőben több csere is volt, Lékai Máté például már nem is nagyon játszott: látszott, hogy Vranjes próbálgatja a csapatot. Ennek ellenére a magyar csapat a 35. percben átvette a vezetést, az utolsó negyedóra előtt pedig már 22-25-re is vezetett. Magyar oldalról a második félidőre beálló Balogh Zsolt volt a legjobb, elképesztő egyéni megmozdulásokból szerzett gólokat, amire szükség is volt, mert Jim Gottfridsson úgy szórta a bombákat, mintha üres lenne a kapu.

A svédek az 54. percben egyenlítettek ki 26-26-ra, majd a meccs végéig az volt a játék, hogy Svédország megszerzi a vezetést, a magyar válogatott pedig egyenlít. Az utolsó másodpercekben azonban Lékai előtt adódott egy ordító helyzet, de nem sikerült bedobnia, így döntetlennel, és kifejezetten ígéretes játékkal kezdett a válogatott Vranjessel a padon.

Az Európa-bajnokságot idén január 12. és 28. között rendezik meg Horvátországban. A magyar válogatott a D-csoportba került Dániával, Spanyolországgal és Csehországgal együtt. Hétfőn még lesz még egy felkészülési meccse a csapatnak, szintén Svédország ellen.

Eredmény: Svédország-Magyarország 29-29 (16-15)

A magyar gólszerzők: Balogh Zs., Bodó 5-5, Bartók 3, Juhász, Császár, Vilovski, Jamali, Bánhidi, Ancsin, Lékai 2-2, Fekete, Országh 1-1.