A svéd kézikapus mutatta, hová kéri a gólt

2018.01.15. 16:41

A férfi kézilabda-Európa-bajnokság szerb-svéd csoportmeccsén a svéd kapus, Mikael Appelgren volt a nyerőember, még úgyis, hogy Bojan Beljanszki egy trükkös gólt vágott neki, és a meccs hajrájában feltehetőleg direkt be is engedett egyet.

A svédek elég hamar elhúztak, már a félidő közepén 4-5 góllal mentek, a szünetre hatgólos előnyt hoztak össze. Appelgren is elkapta a fonalat, sok bravúrja volt, hetest is védett. Zsarko Sesum fejen is találta, egy kicsit bele is rogyott.

A második félidőben a szerbek tudtak újítani, egyre közelebb jöttek a svédekhez, Petar Nenadics labdaszerzés után lerohanásból próbálta meg egygólosra csökkenteni a különbséget, de Appelgren védett. Beljanszki lövésénél viszont tehetetlen volt, a szerb beállós védőjét betolva, háttal bombázott kapuba.

 Svédország így sem veszített lendületéből. 30-25-re nyert úgy, hogy az utolsó góljukat ajándékba kapták a szerbek.

Appelgren szinte mutatta Nemanja Ilicsnek az utolsó másodpercben, hová lőjön, a gólvonalról kilépve eléggé védtelenül hagyta a rövid sarkot, és fáziskéséssel is emelte a kezét meg a lábát. A dán Sport.tv2 szerint a svédek a későbbi interjúkban nem is nagyon tagadták, hogy direkt kapták ezt a gólt. Nekik is jó lehet, ha nem nyernek túl sokkal (hárommal is elég lett volna), de könnyen lehet, hogy elszámolták magukat.

 (Az utolsó gólról készült felvételt a Sport TV-től kaptuk, hétfő este a Sport2-n 18 órától a Szlovénia–Németország, 20.30-tól a Csehország–Dánia Eb-mérkőzést adják élőben.)

A svédek már biztosan középdöntősök egy győzelemmel és egy vereséggel, de arra számítanak, hogy négy pontot vihetnek majd tovább, ha legyőzik Horvátországot. Ehhez viszont Izlandnak ki kell kapnia Szerbiától legalább négy góllal. Ezzel a szerbek is továbbmennének a következő körbe, a svédek pedig vihetik az ellenük szerzett két pontot is.