Botrány a kézi-Eb-n, 10 perc videózás után lett végeredmény

2018.01.15. 20:46

Furcsa vége lett a hétfői Németország-Szlovénia mérkőzésnek a horvátországi kézilabda-Eb-n – ahol a magyarok remek meccsen csak két góllal kaptak ki a spanyoloktól –, ugyanis csak tízperces videózás, illetve egy később megadott időn túli hétméteres után született végeredmény.

A hajrában, egészen pontosan az utolsó percben 24-23-ra léptek el a szlovénok Vid Kavticnik hetesével, majd 11 másodperccel a lefújás előtt jött az egyenlítés Paul Drux góljával. Még ez a rettentő kevés idő is elég volt a szlovén válogatottnak egy ellentámadásra, amivel azt hitték, hogy 25-24-re meg is nyerték a meccset.

Csak hogy jó tízperces videózás után kiderült, nem így van: a lefújás előtt még Blaz Blagotinsek akadályozta a németek középkezdését, ezért pedig az új szabályok szerint kiállítás és hétméteres jár. Mivel addigra már véget ért a meccs, a németek időn túli hetessel egyenlítettek a lefújás után, Tobias Reichmann dobta be.

A végeredmény így 25-25-ös döntetlen lett.

A bírói döntés elleni tiltakozásul a szlovén szövetségi kapitány, Veselin Vujovic maga akart beállni a hetest védeni, írja az NSO. Vujovic a szlovénok első meccse után is kiakadt a játékvezetésre.