Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már az első kör után kitört a bíróbalhé az Eb-n

2018.01.15. 09:23

Szlovénia 25-24-re elveszítette első mérkőzését a férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Az esélytelenebb Macedónia nagy szívvel játszott, az utolsó öt percben fordította a maga javára a meccset.

A szlovén kapitány, Veszelin Vujovics szokatlanul éles hangnemben kritizálta a bíráskodást, szerinte jelentősen közrejátszott a román Din, Dinu páros a meccs eredményének alakításában. Ez a páros vezeti a hétfő esti magyar-spanyolt, vagyis nem tiltották el őket, és nem is pihentetik őket.

A kézilabdában régi klisé, hogy a macedónoknak szoktak kedvezni, mert a bíróküldésre nagy befolyással vannak.

Vujovics beismerte, háromszor nézte vissza a meccset, és a legobjektívebb számítása szerint is 19 olyan ítélet volt, amivel csapatát sújtották.

"A játékvezetők a nézőknél, a játékosoknál vagy az edzőknél is fontosabbak. Sokat harcoltam ellenük, és mindig veszítettem. Ezt a ciklust még végigcsinálom, utána befejezem az edzősködést. Egészségkárosodás nélkül ezt nem lehet kibírni. Kiütéseket kapok. Úgy látszik, 45 éve rosszul tudom a szabályokat" - nyilatkozta.

Vujovics szerint csak azért nem tört ki eddig még nagyobb botrány, mert a legnagyobbak normális bíráskodást kapnak.

Az olimpiára is kijutó, vb-harmadik szlovénok a hétfő este a németekkel találkoznak.