Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Supermanként védett, NFL-es elkapásból lőtt gólt a kézis

2018.01.22. 19:50

Bár a németek végül egyetlen góllal kikaptak Dániától a kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében, a mérkőzés jelenete egy német játékoshoz fűződik. Rune Dahmke az utolsó percekben mutatta be a torna talán legnagyobb mentését, pedig a túloldalon Landin is benevezett a díjra egy füle mellől kirúgott lövéssel. Dahmke védése még ezt messze is felülmúlta, ráadásul a német mégcsak nem is kapus.

A jelenet 25-23-as dán vezetésnél történt, amikor a kapus helyén is mezőnyjátékossal támadó német válogatott labdát vesztett az ellenfél kapujánál, az egyik dán pedig egyből célba vette a német kaput. A lövés atombiztos gólnak tűnt, ám ekkor feltűnt az égen Dahmke, és egy filmtrükköt idéző röppálya végén elütötte a kapuba tartó labdát.

És mire a dánok felszedték az állukat a földről, a játékos a túloldalon is villant, szép gólt lőtt a hosszú indításból. Az se semmi, hogy vette át a labdát, ha a kézit megunná, próbálkozhatna az NFL-ben elkapóként.

A meccset végült Dahmke minden heroizmusa ellenére Dánia nyerte 26-25-re.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?