Erzsébet
1 °C
4 °C

Ha nem szándékos, akkor is aljasság 3 méterről arcra lőni

2018.01.24. 08:41

A férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó meccsén, a német-spanyolon derül ki, melyik négy válogatott jut be az elődöntőbe.

A németek kicsit döcögősen kanyarodnak rá az utolsó fordulóra, mert a németek csak a cseheket tudták legyőzni, a szlovénokkal és a macedónokkal is döntetleneztek, a dánoktól pedig kikaptak.

A csoport így áll most:

 • 1. Dánia - 6 pont
 • 2. Spanyolország - 4
 • 3. Németország - 4
 • 4. Csehország - 4
 • 5. Szlovénia - 3
 • 6. Macedónia - 2

A német-spanyol győztese továbbjut, a döntetlen a spanyoloknak kedvez, akiket kedd este legyőztek a szlovénok. 

A németek sincsenek bombaformában, a csehek ellen sem játszottak jól, sőt. Ha nincs egy kis bírói segédlet a fontos pillanatokban, akkor már azt a meccset is sokkal nehezebben nyerik meg, ha egyáltalán összejön nekik.

A jogtulajdonos Sport1-től kaptunk két jelenetet, ami az összképet befolyásolta, és valószínűleg igen fontos lesz, hogy a hasonló eseteket jól ítéljék meg szerda este - nem jellemző a videó gyakori használata, holott erre a szabály módot adna a bíróknak -, hogy igazságos végeredmény szülessen.

Az elsőn az látható, hogy Heinevetter kapus, miután bravúrral véd, inzultálja egy kicsit verbálisan a szélsőt. Mindez két percet ért volna.

Ám ez semmiség ahhoz képest, amikor Wiencek 3 méterrel fejbe lövi Mrkvát, aki egyébként nem is védett rosszul.

Csoda, hogy a kapust nem kellett végleg lecserélni - átmeneti pihenő után visszaállt -, mert egy 120 kilós játékos elég nagyot tud suhintani a labdával 3 méterről.

Az viszont meglepő, hogy a beálló ezek után a pályán maradhatott, holott az sem lett volna meglepő, ha ezért mindjárt piros lapos kiállítás járt. Ha ez hetesnél fordul elő, akkor ki kell állítani az elkövetőt. Ezt a helyzetet nagyjából ugyanúgy lehet megítélni, mintha hetes lenne, hiszen nincs zavaró körülmény, nem lökik meg, tisztán dob ziccert. Mrkva feje pedig nem mozdul a labda felé, ha inog is, jól látható a lassításon, hogy a homloka közepét találja el a labda.

Lehet, hogy az Európa-bajnok Wiencek ügyetlen volt, de szörnyű volt látni, ahogy leteríti a kapust.

Mivel 16-18-nál történt az eset, és ha ebben a fontos helyzetben emberelőnybe kerülnek a csehek, egészen más helyzetből kezdődik el a közvetlen, utolsó 10 perces végjáték.

A német-spanyolon (20.30, Sport2) a spanyolok nyilván abban reménykednek, hogy értelmes bíráskodást kapnak, a legcsekélyebb részrehajlás nélkül. Két francia játékvezető lesz.

A másik ágon a francia-horvát (20.30, Sport1) lesz a nap rangadója, ahol a hazaiaknak mindneképpen nyerniük kell, hogy ott lehessenek a négy között. Ám ha előtte a svédek legyőzik a norvégokat, nagy számolgatás kezdődhet, mert a svédek előtte a horvátokat is megverték néggyel.

Az állás:

 • 1. Franciaország - 8 pont
 • 2. Horvátország - 6
 • 3. Svédország - 6
 • 4. Norvégia - 4
 • 5. Fehéroroszország - 0
 • 6. Szerbia - 0

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?