Kézi-BL: kilenc góllal nyert, de elvesztette vezérét a Győr

2018.02.05. 21:02 Módosítva: 2018.02.05. 23:54

A címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként kilenc góllal legyőzte a dán Nyköbing FH csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában – írja az MTI.

A Győrből továbbra is hiányzott Althaus és Amorim, de ennek ellenére is ellenállhatatlanul kezdett a hazai csapat, négy góllal is megléptek, de innen még vissza tudott jönni a Nyköbing, a 21. percben 8-8–as döntetlen volt az állás. Ez után megint felszívta magát a Győr, így a szünetre már ötgólos előnnyel mehettek, főleg Grimsbö nagyszerű védéseinek és Nycke Groot lövőformájának köszönhetően.

A második játékrészben Nora Mörk vezetésével tovább őrizte előnyét a Győr, a 47. percben viszont a norvég klasszis egy ziccergól után térdét fájlalva a földön maradt, hordágyon kellett levinni a pályáról és már nem is tért vissza. A meccs után Bartha Csaba klubelnök azt mondta, a játékos valószínűleg keresztszalag-szakadást szenvedett.

A kórházban elvégzett MRI-vizsgálat is megerősítette ezt, így Mörköt még a napokban meg kell műteni, várható gyógyulása pedig 6 hónapot vesz igénybe. Az ő játékára tehát ebben a szezonban már nem számíthatnak a győriek, így a BL hajrájára kénytelenek lesznek valahogy pótolni a norvég szupersztárt.

A magyar csapat ezzel a győzelemmel feljött a csoport második helyére, jövő szombaton a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában folytatja szereplését a BL középdöntőjében.