Egész furcsa hadviselés, hazudott az eredményjelző

2018.02.05. 15:51

A Ferencváros női kézilabda csapata 27-25-re kikapott Metzben a Bajnokok Ligájában. A magyarok nem játszottak jól, Pena gólt sem lőtt, Kovacsicsnak is mindössze egy jött össze.

A hajrában még így is lett volna esélye a Fradinak, de az eredményjelzőn a 48. perctől rossz adat szerepelt. A metziek 23. gólját ugyanis nem adták meg a játlkvezetők, egyértelműen jelezték, hogy már leért a térde a hatoson belül Landre-nak.

Mivel 10 másodperccel később a zöld-fehérek elrontottak egy támadást, a világbajnok szélső, Houette pedig azonnal befejezte lerohanást, így tévesen 24-18-at írtak ki. Az a gól tehát kettőt ért nem egyet.

A meccs ennek tudatában ment tovább, a végéig nem módosítottak, nem is tettek rá kísérletet. Ami azért nyomasztó, mert a mieink jól hajráztak. Az 55. percben 24-23 volt a valóságban, de a kiírásban eggyel több találat volt a hazai csapat neve mellett.

Lelkileg egészen más mínusz eggyel, vagy mínusz kettővel a meccs utolsó, legfontosabb szakaszára ráfordulni, ez egészen nyilvánvaló, mert ekkor minden apróságnak dupla jelentősége van.

A Sport1-es közvetítésben Méhes Gábor nem zökkent egy pillanatra sem, de a pályán, amikor rengeteg inger éri a játékosokat, nem kicsit félrevezető, ha rossz kiírást láthatnak.

Nem ezért maradt alul a Ferencváros, hanem mert a vártnál kevéssel gyengébben játszott - ha kicsit élesebbek, jobb eredmény lett volna -, de ez a közjáték aligha segített.

A meccs után rögtön panaszt tett a Fradi, el is fogadták, és elvettek a franciák 28 góljából egyet. Ha azonos pontszámmal zár a két csapat, ennek az egy gólnak is komoly jelentősége lehet, feltéve, ha a Fradi itthon hárommal veri a metzieket. Akkor ugyanis Elek Gábor csapatának kedvez az eredmény.

Az állás:

  • 1. Vardar - 12
  • 2. Metz - 8
  • 3. Ferencváros - 6
  • 4. Buducsnoszt - 6
  • 5. Bietigheim - 2
  • 6. Thüringer - 2