Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rohant a Veszprém, de nem érte utol a Kielt

2018.02.07. 21:22

A Telekom Veszprém Kielben kezdte az évet a kézilabda Bajnokok Ligájában. A magyarok voltak az esélyesebbek a fogadóirodák szerint, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a németek néhány váratlan kudarcuk után nem álltak jól a csoportban. Másodsorban pedig annak, mert sok hiányzója a Kielnek, elég csak a horvát irányító Domagoj Duvnjakra gondolni, vagy az olimpiai bajnok dán beálló, Toft Hansen távollétére.

Ilics pattintott lövésével a magyar bajnok vezetett, utána 6-5-nél még egyszer nálunk volt az előny, de ekkor utoljára. Pedig az elején gördülékenyek és szellemesek voltak a magyar támadások, aztán döcögőssé váltak.

7-7 után három német gól jött, a félidő végére pedig teljesen szétesett a mieink védekezése, így máris 14-9-re vezetett a hazai csapat. A félidőben azzal szembesülhettünk, hogy a németek 5 találatot értek el lerohanásból, erre pedig csak eggyel válaszoltak a magyarok.

Fordulás után

A második félidő álomszerűen indult – Nagy László nem volt ekkor a csapatban -, két gyors góllal 14-11 lett, majd kettős emberelőny jött, ennél az állásnál viszont előbb Nenadic ziccert hibázott - Landin nagyot védett -, Tönnesen pedig belement, amikor csak be kellett volna játszania a labdát. Vagyis a hátrányt dupla előnyben nem sikerült szűkíteni.

A szlovén iránító, Zarabec azonban azonnal kihasználta a lehetőséget a másik oldalon középről és talpról, így még nőtt is különbség.

A Veszprém azonban nem adta fel, nemsokára háromszor is volt esélye az egyenlítésre, előbb Marguc rohant végig a pályán, de rosszul pattintott, majd Tönnesen rázta le magáról a védőket, felugrott a hatosról a kapussal szemben, de ő is pontatlanul pattintott. (Mintha megijedtek volna a csereként beállt Wolftól.) 18-19-nél pedig emberelőnyben Marguc rohant bele az emberébe.

Ekberg labdát lopott, így az utolsó 10 percre így 18-20-szal fordultak a csapatok. Vranjes időt kért, Ekberg viszont ismét elhalászott egy labdát, a ziccernél viszont kicsúszott a kezéből a labda. Ám ez a jelenet sem volt fordulópont, nem sikerült a felzárkózás. 

Ami késett nem múlt, kivédekezett magyar zámadás után a szélről befutva labdát kapott a szélső, és könnyen bepattintotta Mikler lábai között. Manaszkov nagyon nehéz szögből visszahozta az esélyt, de az is elillant, amikor Nagy László ziccerénél Wolf kapus a felső sarokból kirúgta a labdát.

Andreas Nilsson első gólja a legjobbkor jött beállóból, pláne, hogy Lukas Nilsson mellébombázott a másik oldalon. Az egyenlítésnek negyedszer futhatott neki a Veszprém, de Wolf kapus újra a helyén volt, és mivel a másik oldalon a szlovén Zarabec értékesítette a hetesét, el is dőlt a meccs.

A magyarok edzője levitte a kapusát, de nem sikerült gólt lőnie, így 22-20 lett, vagyis az egymás elleni eredmény is a németeknek kedvez.

K EPA20180207188
Fotó: Focke Strangmann / MTI / EPA

Vranjes ezúttal sem használta Schuch Timuzsint támadásban, amit a válogatottban megtett. Ligetvári és Ancsin egy percet sem kapott, Dzsamalit néhány támadásban láthattunk. Az edző egyben a kapitány is, neki kellene a szlovénok ellen a nyárra felkészítenie azokat, akiket most nélkülöz. Lékai Máté legalább játszott, de nem abban az átütő formában, ahogyan ősszel, egy góllal zárt. A mellé és mögé szerződtett szerb Petar Nenadicnak voltak jó megoldásai, két találat került a neve mellé. 

  • A Veszprém gólszerzői: Ilic 5, Marguc, Manaszkov 4-4, Tönnesen, Nenadic 2-2, A. Nilsson, Nagy L., Lékai 1-1

"Tálcán kínáltuk fel az első félidő végét a Kielnek, így pedig nem lehet"

- mondta Mikler Roland kapus a Sport1-nek a meccs után.

A csoport állása:

  • 1. PSG - 18
  • 2. Flensburg - 14
  • 3. Veszprém - 13
  • 4. Kiel - 13
  • 5. Kielce - 8
  • 6. Brest - 8