Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vranjes kultúrsokkot kapott Magyarországon

2018.02.14. 15:47

A Telekom Veszprém edzője és a magyar kézilabda-válogatott kapitánya, Lubomir Vranjes a kimondta azt, amit eddig nem igazán mert senki itthon.

A Vehirnek adott interjújában megállapította a svédekkel játékosként világbajnok, edzőként a német Flensburggal BL-győztes szakvezető, hogy a válogatott az elmúlt 30 évben nem nyert semmit.

Volt ugyan két negyedik hely olimpiáról, de akkor sem követte a bravúrt újabb fontos győzelem, ezért maradt érem nélkül Skaliczki László valamint Mocsai Lajos csapata 2004-ben valamint 2012-ben.

Azért jöttem, hogy jobbá tegyem a magyar kézilabdát, de nem kényszeríthetek senkit, hogy csatlakozzon hozzám ebben a munkában. Mi a gond azzal, ha valaki nulláról szeretne valamit újrakezdeni és felépíteni?

- tette fel a kérdést.

Elismerte, kultúrsokkot a csőlátást tükröző véleményektől.

Vranjestől a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) már a csehek elleni Eb-vereség után pár órával finoman elhatárolódott.

"Örvendetes, hogy egyre több szakember hallatja a véleményét, még akkor is, ha negatívumokat fogalmaznak rólam. Beszélni kell a hiányosságokról és a pozitív dolgokról is ahhoz, hogy meg tudjuk fogalmazni, mi legyen a következő lépés. Azt gondolom, hogy azok állnak a magyar kézilabda szolgálatában, akik őszintén beszélnek annak helyzetéről.

Aki nem így tesz, az csak a saját érdekeit tartja szem előtt, és azt, hogy mennyi pénzt tud keresni."

A Veszprémről elmondta, hogy csalódott a játékosokban a kieli meccsen, amelyiken 22-20-ra a sérülésektől megtizedelt németek nyertek.

Most is kifejtette, amikor a városba érkezett, egy új szisztéma kialakítását tervezte, és nem akarta egyik pillanatról a másikra megváltoztatni a csapatot. Önkritikusan bevallotta viszont, hogy még mindig a régi játékot látja a csapaton, és ez már nem fog változni a szezon hátralévő részében, de így is arra törekszik, hogy nagyobb sebességgel játsszanak.

"Szeretem az agresszív, kemény védekezést, amely után le lehet rohanni az ellenfelet. Szeretem a gyors támadásépítéséket, de be kell látni, ez nem lehetséges néhány játékosommal, mert nincs meg a sebességük ehhez" - összegzett.

A Veszprém a nyolcas csoport harmadik helyén áll a BL-ben, a négyes döntőt május végén játsszák.

Elemzésünket itt olvashatja.