Vranjes kultúrsokkot kapott Magyarországon

2018.02.14. 15:47

A Telekom Veszprém edzője és a magyar kézilabda-válogatott kapitánya, Lubomir Vranjes a kimondta azt, amit eddig nem igazán mert senki itthon.

A Vehirnek adott interjújában megállapította a svédekkel játékosként világbajnok, edzőként a német Flensburggal BL-győztes szakvezető, hogy a válogatott az elmúlt 30 évben nem nyert semmit.

Volt ugyan két negyedik hely olimpiáról, de akkor sem követte a bravúrt újabb fontos győzelem, ezért maradt érem nélkül Skaliczki László valamint Mocsai Lajos csapata 2004-ben valamint 2012-ben.

Azért jöttem, hogy jobbá tegyem a magyar kézilabdát, de nem kényszeríthetek senkit, hogy csatlakozzon hozzám ebben a munkában. Mi a gond azzal, ha valaki nulláról szeretne valamit újrakezdeni és felépíteni?

- tette fel a kérdést.

Elismerte, kultúrsokkot a csőlátást tükröző véleményektől.

Vranjestől a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) már a csehek elleni Eb-vereség után pár órával finoman elhatárolódott.

"Örvendetes, hogy egyre több szakember hallatja a véleményét, még akkor is, ha negatívumokat fogalmaznak rólam. Beszélni kell a hiányosságokról és a pozitív dolgokról is ahhoz, hogy meg tudjuk fogalmazni, mi legyen a következő lépés. Azt gondolom, hogy azok állnak a magyar kézilabda szolgálatában, akik őszintén beszélnek annak helyzetéről.

Aki nem így tesz, az csak a saját érdekeit tartja szem előtt, és azt, hogy mennyi pénzt tud keresni."

A Veszprémről elmondta, hogy csalódott a játékosokban a kieli meccsen, amelyiken 22-20-ra a sérülésektől megtizedelt németek nyertek.

Most is kifejtette, amikor a városba érkezett, egy új szisztéma kialakítását tervezte, és nem akarta egyik pillanatról a másikra megváltoztatni a csapatot. Önkritikusan bevallotta viszont, hogy még mindig a régi játékot látja a csapaton, és ez már nem fog változni a szezon hátralévő részében, de így is arra törekszik, hogy nagyobb sebességgel játsszanak.

"Szeretem az agresszív, kemény védekezést, amely után le lehet rohanni az ellenfelet. Szeretem a gyors támadásépítéséket, de be kell látni, ez nem lehetséges néhány játékosommal, mert nincs meg a sebességük ehhez" - összegzett.

A Veszprém a nyolcas csoport harmadik helyén áll a BL-ben, a négyes döntőt május végén játsszák.

Elemzésünket itt olvashatja.