A Szegednél csak a PSG lőtt több gólt

2018.03.06. 19:14

A Mol-Pick Szeged dobta a második legtöbb gólt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnap zárult csoportkörében, írja az MTI.

A BL honlapján kedden megjelent összesítő szerint a szegediek, akik az A csoport ötödik helyén végeztek, a 14 mérkőzésen 421 gólt dobtak, ennél csak a Paris Saint-Germain nyújtott jobb teljesítményt (424). A B csoportban második Telekom Veszprém teljesítménye 407 gól, a csoportkörben pedig 9911 találat született összesen.

A legtöbb találat a német Rhein-Neckar Löwen és a Szeged meccsén született, melyet a magyar csapat vendégként 37-35-re megnyert.

A góllövőlistát a PSG német balszélsője, Uwe Gensheimer zárta az élen 80 találattal, a Veszprém irányítója, Lékai Máté harmadik lett 72 góllal.

Nyeretlen és veretlen csapat sem volt a csoportkörben, a legtöbb döntetlent - ötöt - a Löwen játszotta. Négy mérkőzést láttak 10 ezernél többen a helyszínen. A rekordot a THW Kiel–Vive Kielce -mérkőzésen regisztrálták 10 285 szurkolóval. A német csapat meccseit 66 483 néző látta, ami 9497-es átlagot jelent.

A 14 közé kilenc ország klubjai jutottak be, köztük három német és francia, valamint két magyar. A nagy visszatérő éppen a Veszprém ellenfele, a dán bajnokságban listavezető Skjern HB, amely 14 év után játszhat ismét nyolcaddöntőt.

A negyeddöntőbe jutásért:

  • Montpellier HB (francia)-Barcelona (spanyol)
  • Skjern HB (dán)-Telekom Veszprém
  • Meskov Breszt (fehérorosz)-HBC Nantes (francia)
  • IFK Kristianstad (svéd) - Flensburg-Handewitt (német)
  • Vive Kielce (lengyel)- Rhein-Neckar Löwen (német)
  • Mol-Pick Szeged - THW Kiel (német)

A két csoportgyőztes, a francia Paris Saint-Germain és a címvédő macedón Vardar Szkopje már tagja a negyeddöntő mezőnyének.