A Szeged 15 év után nyert újra Veszprémben

2018.03.10. 19:46

A Mol Pick Szeged 32-31-re nyert a Veszprém ellen a magyar kézilabda NB I. derbijén. A szegedi csapat a második félidőben háromgólos hátrány dolgozott le, fordulatos meccsen húzta be a győzelmet. 

A Szeged legutóbb 15 éve, 2003 februárjában tudott bajnoki meccset nyerni rendes játékidőben Veszprémben. Az akkori alapszakaszban 28-25-re nyert a Szeged. 2007-ből is van még egy győzelme a Picknek, de azt hétméteresekkel szerezte. 

Minden csapatrészében jobban kezdte a rangadót a Szeged, amely három perc után már három góllal vezetett. A Veszprém előbb felzárkózott, de mivel támadásban és védekezésben is több pontatlanságot követett el, Ljubomir Vranjes már a 14. percben időt kért (5-9).

A vendégek kapusa, José Manuel Sierra remekül védett, és amikor a címvédőnél Mirko Alilovic - aki nyáron éppen Szegedre igazol - is kezdett kimagasló teljesítményt nyújtani, csapata egy 3-0-s sorozattal gyorsan egyenlített (12-12).

A szegediek sokat hibáztak támadásban, hét percig nem tudtak gólt dobni, így a 24. percben először vezetett az ellenfelük, és a szünetben már kettő volt a különbség (17-15).

Bodó Richárd volt a meccs legeredményesebb játékosa, a szegedi kézis tíz gólt dobott
Bodó Richárd volt a meccs legeredményesebb játékosa, a szegedi kézis tíz gólt dobott

A második félidőt is jól kezdték a vendégek, de 18-18 után ismét a Veszprém támadott és védekezett hatékonyabban (23-20). Alilovic mellett a csereként beállt Mikler Roland, a túloldalon pedig Marin Sego is remekelt a kapuban, majd a kiválóan küzdő Szeged 25 perc elteltével visszaszerezte a vezetést (24-25) a gyors ellenakcióinak köszönhetően.

Vranjes időkérése újra fordulatot jelentett, támadásban Lékai Máté, Cristian Ugalde és Momir Ilic is nagyszerűen teljesített, a Szeged pedig Bodó Richárd ellenállhatatlan bombáival tartotta magát

Két perccel a vége előtt ismét döntetlen volt az állás (30-30), Bánhidi Bence betalált, Dragan Gajic válaszolt rá, Bodó Richárd tizedszer volt eredményes, majd Thiagus Petrus labdát szerzett, és bár fejbe dobta Miklert, a Veszprém már nem tudott válaszolni (31-32), így először veszített pontokat ebben a szezonban.


Telekom Veszprém - Mol-Pick Szeged 31-32 (17-15)
a legeredményesebb játékosok: Lékai 6, Ugalde, Ilic 5-5, Nagy L. 4, illetve Bodó 10, Bánhidi 5, Sigurmannsson 4