Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Magyar edző még nem vezetett világválogatottat, hátha most

2018.03.13. 08:56

A Győrrel három (2013, 2014, 2016) Bajnokok Ligája-győzelmet elérő Ambros Martin a negyedikre hajt, a hétvégén megnyerte a csoportját, és a korábban erősebb Buducsnoszt ellen várja a negyeddöntőt. A papírforma azt sugallja, hogy a budapesti négyes döntőben ismét ott lesznek.

A spanyol edző, aki másodállásban román kapitány is, időközben bejelentette távozását, Bartha Csaba ügyvezető pedig arról beszélt nemrég, hogy magyar edzőt is alkalmasnak gondol a csapat irányítására.

A Kisalföld meg is írta, az eddigi másodedző, Danyi Gábor lehet az utód. A csapat egyik korábbi játékosa, a világ egyik legjobb védője, Tervel segítené a munkáját.

Az Indexhez is ugyanezek a hírek jutottak el, hogy az 54 éves Danyi élete legnagyobb feladatát kaphatja, aki hajlik is rá.

Ami mellette szól:

  • Amit lehetett, ennyi idő alatt megtanult, ellesett Martintól, hiszen mindvégig ő volt mellette.
  • 27 éves kora óta edző, Pécsen nőkkel kezdte, de férfi csapatnál is szerzett már rutint.
  • Megfelelő korban van, mikor törhetne ki a másodhegedűs szerepből, ha nem most? Hiszen négy évvel idősebb Martinnál.
  • Nála jobban senki sem ismeri a csapatot, racionális döntés, hogy vigye tovább a csapatot az úton.
  • Magyarországon egyébként nincs túl nagy gyakorlata annak, hogy a másodedző egyet előrelépjen, ha a győriek bátrak, most megteszik, példát teremthetnek.
  • Olyan karakter, aki képes összefogni a csapatot.
  • Jó humorú, ami az egész csapat hangulatát is meghatározhatja

A mérleg másik serpenyőjében persze ott van, hogy ilyen szintű csapatot még nem vezetett. Martin 2004-ben kezdte az edzősködést, vagyis 36 évesen, amikor abbahagyta. Rögtön megkapta az esélyt a tapasztalatszerzésre.

A magyar szakma nem igazán termelt ki jó képességű szakembereket az utóbbi időben, most itt lehetne valaki.

Magyarországon egy világválogatottal egyenértékű csapatnak nem volt magyar edzője a sportágban, egyszer ki lehet próbálni. Ráadásul sok győri tehetség van, akiket időszerű lesz beépíteni hamarosan.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?