Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Példátlan büntetés Veszprémben, csak minimálbért kapnak

2018.03.27. 12:10

Kedd délelőtt közleményt adott ki a Telekom Veszprémet működtető Veszprém Handball Team Zrt. és tulajdonosai, amelyben azt írják, hogy elfogadhatatlannak tartják a Telekom Veszprém csapatának ebben az idényben több meccsen elért eredményeit, de főként az azokon nyújtott teljesítményét és a tanúsított hozzáállását.

Mi is történt?

Hazai pályán kikaptak egy góllal a Szegedtől a bajnokságban 32-31-re március 10-én.

A hétvégén a dán Skjern, amelyik lényegesen kevesebb pénzből gazdálkodik, mint a magyar bajnok, 32-25-re verte meg a kézilabda Bajnokok Ligájában az előző négy kiírásban döntős magyar csapatot. Így már ahhoz is bravúr kell - szombat este -, hogy a legjobb nyolc közé bejusson Lubomir Vranjes csapata.

A BL-ben egyébként a második helyen végeztek még úgy is, hogy a PSG oda-vissza legyőzte őket, és a Kiel 22-20-ra verte őket február hetedikén. Előtte egy dániai vereségük (26-29, Aalborg) volt, ami nem illett a képbe. 

A közlemény így fogalmaz: "a klub és a Zrt. keddi döntése értelmében a magyar bajnokság befejezéséig felfüggesztette a Telekom Veszprém első csapatának, valamint edzői stábjának a minimál béren felüli fizetések folyósítását. A Klub és a Zrt. a csapatnak a soron következő mérkőzéseken nyújtott teljesítménye alapján dönt ez ügyben véglegesen."

Ez a minimálbér feltehetően nem a 100 ezres országos bér, hanem a saját alapbérük.

Kiemelik még elég közleményszagúan, hogy a tulajdonosi kör, Veszprém városa, valamint a csapat többi támogatója minden erkölcsi és anyagi támogatást megad ahhoz, hogy a csapat a klub hagyományainak és a közösen kitűzött céloknak megfelelően, a legmagasabb követelményeket elérő színvonalon játsszon a hazai és nemzetközi versenysorozatokban.