A Győr az új rekorder, megvan a 13. magyar kupagyőzelmük

2018.04.01. 18:16

Hatalmasat küzdött az Érd a női kézilabda magyar kupa döntőjében, de csak szorossá tudta tenni a meccset, meglepetést nem tudtak okozni: a Győr végül 27-23-ra nyert azok után, hogy egyedül a hajrában tudtak komolyabb előnyt kiharcolni. A Győr ezzel 13. kupagyőzelmét szerezte, ami új rekord, eddig a Vasassal és a Ferencvárossal együtt vezették az örökrangsort.

Pedig az Érd láthatóan jobban kezdett, az ETO első góljára az ötödik, az első vezetésére pedig egészen a 21. percig kellett várni, ekkor 9-8-as állásnál tudtak fordítani. A szünetig hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, végül fél óra után 13-12-es Érd-vezetéssel jött a pihenő.

Ahogy az első, a második félidőt is az Érd nyitotta jobban, a 39. percre már három góllal vezettek a Tomori Zsuzsanna, Nora Mörk és Stine Oftedal nélkül felálló bajnoki címvédő ellen, ám ekkor a válogatottól nemrég visszavonuló Görbicz Anita, illetve a pont az érdiektől kölcsönvett Mireya González Álvarez három, illetve két góljával hat perc alatt fordított a Győr (21-19).

A fordulópont az 56. percben jött el, Anja Althaus góljával 25-23-ra ment el a Győr, és innentőlkőkemény védekezéssel állták az Érd rohamait, és behúzták a 13. kupagyőzelmüket.

A bronzmeccset korábban a Ferencváros nyerte, 25-21-re verték a Siófokot.

E redmény, női magyar kupadöntő:

Győri Audi ETO KC-Érd HC 27-23 (12-13)

a legeredményesebb játékosok: Görbicz 7, Groot 6, González 4, Puhalák 3, illetve Krpez Slezak 6, Kiss N. 4, Signaté 3