Kézi-BL: a Fradi elbukta első meccsét a Final Fourért

2018.04.07. 19:09

A Ferencváros két góllal kikapott a női Bajnokok Ligája-negyeddöntő első meccsén, a vendég Rosztov Don 31-29-re győzött. 

A Ferencvárosnak rosszul kezdődött a meccs, az első támadásnál megsérült kapusa, Szikora Melinda, akit ölben kellett levinni a pályáról. A Fradi nehezen vettel a ritmust, a gyors játékosaira építő Rosztovval, a meccsen csak egyszer, még 5-4-nél vezetett, utána folyamatosan üldözte a legjobb négy közé, a Final Fourba még sosem jutó orosz csapatot. Az első félidő végén egygólos (15-16) volt a különbség, ami a Szikorát pótoló Bíró Blanka érdeme is volt. 

A második félidőben felpörgött a Rosztov, percek alatt elhúzott öt góllal, de a védekezésben feljavuló FTC két gólra vissza tudott jönni. Az egyenlítés azonban már nem jött össze, sok helyzet kimaradt, és a rosztovi Szedojkina is remekül védett. Újra ötgólos volt a különbség, innen már látszott, hogy csak a vereség minimalizálása lehet a Fradi célja. A Rosztov végül két góllal nyert, ami hatalmas előny az oroszországi visszavágóra.

Eredmény, női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Rosztov-Don (orosz) 29-31 (15-16)
a Ferencváros gólszerzői: Schatzl, Szucsánszki, Van der Heijden 4-4, Lukács, Snelder, Pena, Kovacsics 3-3, Faluvégi, Jovanovic 2-2, Hornyák 1