Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

12 gólos győzelem, és az edző mélységesen csalódott

2018.05.10. 09:17

Kifejezetten izgalmas a női kézilabda bajnokság hajrára, miután a Győr-Ferencváros meccsen két góllal nyert a hazai csapat. Mivel vendégként kettővel kapott ki, az egymás elleni eredmények egálban vannak, ezért a gólkülönbség dönt majd, melyik csapat a bajnok.

A Fradinak volt egy elmaradt mérkőzése, ezt pótolta Békéscsabán, és Elek Gábor vezetőedző a 12 gólos siker ellenére elégedetlen volt, a klub honlapján szólalt meg.

A legfontosabb üzenete:

"Nem vagyok elégedett azzal, amit láttam, bevallom, többet vártam a csapatomtól. Rengeteget hibáztunk, támadásban és védekezésben is, a végén pedig még a lerohanásainkban is túl sok volt a pontatlanság."

Ha a Ferencváros nagyobb különbséggel nyer, nagyobb esélye lett volna a bajnoki címre, emiatt a csalódottság.

Most ugyanis így állnak, mindketten 46 pontot gyűjtöttek 24 forduló után.

  • Győr: 774-521
  • FTC: 790-544

Megspóroljuk a gyors fejszámolást vagy a számológépet: a Győrnél 253, a Fradinál 246 a különbség. Vagyis a Győr plusz hétben van. 

Nyilván az volt a fővárosiak terve, hogy hétnél kisebb különbségre szűkítik a hátrányt, és akkor még nyíltabb az utolsó két meccs.

Ami ráadásul kevéssel könnyebb a Győrnek, igaz a Fradi rápihenhet a két utolsó bajnokira (május 20. és 23. a két időpont), míg a győriek szombaton a női kézilabda Final Fourban érdekeltek, és a CSM Bukarest ellen igazán kemény elődöntőt vívnak.

  • A Győr két meccse: Budaörs (i), Békéscsaba (o)
  • A Fradi két meccse: Kecskemét (i), Vác (o)

A Kecskemétnek még van minimális esélye a bentmaradásra, a felsorolt négyből a Vác a legerősebb csapat, ezért mintha a Fradi sorsolása lenne a nehezebb.