Félelmetes erőt mutatott a Győr, BL-döntős

D  YT20180512011
2018.05.12. 16:51

A címvédő Győri Audi ETO KC kezdte idén is a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét. A riválisa az a CSM Bukarest volt, amelyik két éve elképesztő izgalmak közt, hetesekkel legyőzte a budapesti döntőben.

Idén a csoportkörben összefutottak, idegenben veszített (22-28), hazai pályán nyert a magyar bajnok (28-24).

Az első félidőt uralta a Győr, csak annyi intő jel volt mindössze: úgy vezetett 12-10-re, hogy eközben a románoknál mindössze 8 százalékos kapusteljesítményt láttunk. Ungureanut gyorsan le is cserélték, de a valaha győri Grubisic sem tudott hozzátenni a csapata játékához.

Groot négy gólig jutott az első 30 percben, Görbicz háromig, ők ketten voltak a zöld-fehérek legjobbjai.

Egy kis veszély

A 42. percben a CSM utolérte a magyarokat, 16-16 volt az állás, mert a kulcsemberek többet hibáztak, ezt kihasználták a másik oldalon. A vezetésért is támadhattak a románok. Először és utoljára.

Ambros Martín ugyanis időt kért, a holland Groot és a brazil Amorim pedig továbbvitte a mieinket.

A becserélt Kiss Éva hetest fogott, a románok legjobbja Neagu ejteni próbált, de jól találta ki a gondolatát. (Neagut remekül vették ki a játékból, három meccsen szokott annyit hibázni, mint ezúttal.)

Az ellentámadásból Görbicznek húzták le a labdát a szélre, aki pedig Grubisic lábai között pattintott a kapuba. Visszaállt a háromgólos különbség, és akkor már a 48. percben jártunk.

A románok is időt kértek, Grimsbö azonban védett, a románok megpróbálták, hogy állandó létszámfölényben legyenek a kapuslevitellel, de egy belemenés miatt még csak kapura sem tudtak lőni.

Groot hetese viszont a kapufa segítségével átjutott a gólvonalon a másik oldalon, 20-16 lett így, vagyis a legnagyobb különbség. A folytatásban pedig ezt még leírhattuk néhányszor.

Kurtovic hetesére Bódi felelt a szélről, a románok a 7-6-os játékban sem találták az utat a kapuig, ezért Johansson edző ismét időt kért, Grimsbö és a kapufa viszont a Győrrel volt, és mivel Groot ezúttal is ellenállhatatlanul tört be, hat perccel a vége előtt el is dőlt  a meccs.

Neagu ugyan gyorsan közelebb hozta a románokat, erre azonban Oftedal cselezte ki a védőjét, és Grubisic lábai között a kapuba lőtt.

A 7-6-os játékba ismét belehibázott a Bukarest, Amorim célba vette az üres kaput, és bement a labdája. (24-18)

Groot kiállítása után Manea ejtésből volt pontos, Althaus is lőtt egy gólt erre, a két utolsó találatot Oftedal és Manea érte el, ők állították be a 26-20-as végeredményt.

  • A legeredményesebb játékosok: Groot 7, Oftedal, Görbicz 5-5, Amorim 4, illetve Neagu 6, Manea, Kurtovic 4-4, Mehmedovic 3

A másik elődöntő

A másik ágról a Vardar Szkopje lesz a magyarok ellenfele. Az orosz Rosztov az első félidőben mindössze 7 gólt tudott dobni a macedónoknak. A végeredmény 25-19 lett. A szezon végén széteső klub utolsó nagy győzelmre készül. 

Nyitókép: Illyés Tibor/MTI