Kiss Éva mozdulatát még évtizedekig látni fogjuk

2018.05.13. 22:40

A női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének utolsó védését még nagyon sokszor fogjuk látni. A Győr így megtartotta 27-26-os előnyét, és megvédte a trófeát.

A második hosszabbítást, vagyis az utolsó öt percet Kiss Éva kezdte a győri kapuban, aki addig hetesekre szállt be, igaz, egyet meg is fogott. Grimsbö a meccs után azt mondta, hogy ők döntötték el egymás között, ki legyen bent a hajrában, és a norvég azt mondta, hogy Éva.

Ennél jobb döntést nem is hozhatott volna. A hosszabbításban egyébként 33 százalékos volt a győriek védési hatékonysága, míg a másik oldalon mindössze 12. Ennyi elég is, hogy egy ilyen kiélezett meccs eldőljön.

„Amikor rám hozták a labdát, az volt bennem, meg kell fognom. Csapatmunka volt a siker, szerencsére én ezzel az utolsó védéssel beletettem a magam részét. Ösztönös mozdulat volt" – mondta a meccs után.

Kiss Éva egyébként kimaradt a válogatott keretéből a decemberi világbajnokságon, és jövőre a Vardar kapusa, a francia Amandine Leynaud is érkezik a zöld-fehérekhez, és egyáltalán nem biztos, hogy nem kerül Kiss elé a rangsorban. Leynaud elsírta magát a meccs utáni sajtótájékoztatón, úgy érezte, mindent megtett, mégse sikerült, ahogy tavaly sem.