Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Kiss Éva mozdulatát még évtizedekig látni fogjuk

2018.05.13. 22:40

A női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének utolsó védését még nagyon sokszor fogjuk látni. A Győr így megtartotta 27-26-os előnyét, és megvédte a trófeát.

A második hosszabbítást, vagyis az utolsó öt percet Kiss Éva kezdte a győri kapuban, aki addig hetesekre szállt be, igaz, egyet meg is fogott. Grimsbö a meccs után azt mondta, hogy ők döntötték el egymás között, ki legyen bent a hajrában, és a norvég azt mondta, hogy Éva.

Ennél jobb döntést nem is hozhatott volna. A hosszabbításban egyébként 33 százalékos volt a győriek védési hatékonysága, míg a másik oldalon mindössze 12. Ennyi elég is, hogy egy ilyen kiélezett meccs eldőljön.

„Amikor rám hozták a labdát, az volt bennem, meg kell fognom. Csapatmunka volt a siker, szerencsére én ezzel az utolsó védéssel beletettem a magam részét. Ösztönös mozdulat volt" – mondta a meccs után.

Kiss Éva egyébként kimaradt a válogatott keretéből a decemberi világbajnokságon, és jövőre a Vardar kapusa, a francia Amandine Leynaud is érkezik a zöld-fehérekhez, és egyáltalán nem biztos, hogy nem kerül Kiss elé a rangsorban. Leynaud elsírta magát a meccs utáni sajtótájékoztatón, úgy érezte, mindent megtett, mégse sikerült, ahogy tavaly sem.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?