Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Női kézi-Eb: már a csoportban kőkemény ellenfelet kap a válogatott

2018.06.04. 13:26

A kiemelésnél az első kalapba került a magyar női kézilabda-válogatott a november 29-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokság sorsolása előtt.

Az európai szövetség (EHF) hétfői tájékoztatása szerint az első kalapban még a dánok, a norvégok és a házigazda franciák vannak, ez a három válogatott megkapta a végleges csoporthelyszínét is, ahogy korábban a világbajnoki harmadik Hollandia helyét is meghatározták. Ezek szerint a dánok az A csoportban (Nantes), a franciák a B-ben (Nancy), míg a norvégok a D-ben (Brest) játszanak. A harmadik kalapos hollandok a Montbéliard-ban játszó C csoportba kerültek a magyarokkal.

A holland válogatottnak jó évei voltak, 2015-ben másodikok, 2017-ben harmadikok voltak a világbajnokságon. Idén a magyarokkal egy selejtezőcsoportban voltak, szoros volt a párharcuk, Magyarország csak jobb gólkülönbséggel előzte meg őket. Itthon Hollandia le is győzte Tomori Zsuzsannáékat. Az Európa-bajnokságon is kemény ellenfelek lesznek.

Kiemelés a sorsolás előtt:
1. kalap: Norvégia, MAGYARORSZÁG, Franciaország, Dánia
2. kalap: Románia, Spanyolország, Szerbia, Montenegró
3. kalap: Hollandia, Németország, Oroszország, Svédország
4. kalap: Csehország, Lengyelország, Horvátország, Szlovénia